[Žinios trumpai] Putinas nori pirkti Šiaurės Korėjos ginklą, kuris sunaikintų HIMARS: skelbiama apie ypatingąjį KN-25  (1)

Šiaurės Korėja galėtų suteikti Rusijai raketų sistemą, galinčią atsilaikyti prieš JAV Ukrainai suteiktą HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis išslaptintos JAV žvalgybos duomenimis, sankcijos iš esmės atkirto Rusiją nuo pasaulinių tiekimo grandinių, privertusios ją kreiptis į Šiaurės Korėją dėl naujo ginklų sandorio.

Šiaurės Korėja turi vieną ginklą, kuris galėtų kovoti su M142 didelio mobilumo artilerijos raketų sistemomis (HIMARS), suteiktomis Ukrainai.

Šiaurės Korėjos KN-25 yra laikoma viena galingiausių raketų sistemų jos arsenale.

Viena sritis, kurioje KN-25 lenkia HIMARS, yra šūvio atstumas. „Lockheed Martin“ teigimu, HIMARS „įrodytas atstumas yra iki 300 km“. Tačiau ginklų gamintojas taip pat teigė, kad kuria amuniciją, kad padidintų nuotolį  iki 500 km.

Šiuo metu KN-25 gali pataikyti toliau nei HIMARS. Šiaurės Korėjos ginklų nuotolis yra apie 380 km. Raketų sistemos leistų Rusijai pradėti atakas prieš didelę Ukrainos dalį.

JAV pagaminti HIMARS gali pasiekti didesnį greitį nei KN-25. Remiantis „Military Today“, didžiausias HIMARS greitis yra 85 km/h, o KN-25 maksimalus greitis yra apie 80 km/val.

 

Daugelis KN-25 raketų specifikacijų, įskaitant maksimalų svorį, kurį jis gali nešti, nežinomos, todėl sunku tiksliai palyginti su HIMARS.

Pirmą kartą Šiaurės Korėjos raketos buvo išbandytos 2019 m., kai jos pasiekė maksimalų 97 km aukštį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(27)
(-22)

Komentarai (1)