Pasirodžiusiame vaizdo įraše iš Rusijos kalėjimo – „Putino virėjas“ J. Prigožinas: užfiksavo, kaip „Wagner“ verbuoja kalinius – duoda 5 minutes pasirinkti (Video)  ()

Pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip šešėlinės samdinių grupės vadovas verbuoja kalinius Rusijos kalėjime, siūlydamas jiems laisvę, jei šie kovos Ukrainoje, bet mirtį, jei pabėgs.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-15 Pasirodžiusiame vaizdo įraše iš Rusijos kalėjimo – „Putino virėjas“ J. Prigožinas: užfiksavo, kaip „Wagner“ verbuoja kalinius – duoda 5 minutes pasirinkti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsuptas juodai apsirengusių kalinių, vyras, įvardytas kaip šešėlinės samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, pateikia šį pasiūlymą: jei pavyks grįžti gyvam, būsi apdovanotas laisve.

„Už grotų niekas negrįžta, – vaizdo įraše iš Rusijos kalėjimo kiemo vyrams sako J.Prigožinas. – Jei išdirbsi šešis mėnesius, būsi laisvas. Jei atvyksite į Ukrainą ir nuspręsite, kad ji ne jums, mes jus sušaudysime“.

Jis suteikia vyrams 5 minutes pasirinkti.

Pasak dienraščio „The Insider“, vaizdo įrašu trečiadienį buvo pasidalinta „Telegram“.

Atrodo, kad jis patvirtina ankstesnius pranešimus, kad J.Prigožinas, artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, verbuoja kalinius kovoti ir žudyti ukrainiečius su „Wagner“ pajėgomis, kurios, kaip pranešama, veikia Donbaso regione.

„Wagner“ samdiniai jau buvo siejami su masinėmis žudynėmis Bučoje, kur šimtai civilių gyventojų buvo rasti žiauriai nužudyti, o neseniai paskelbtoje ataskaitoje jie buvo kaltinami karo nusikaltimais Afrikoje, kur smogikai buvo dislokuoti kovai su sukilėliais Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje.

 

Vaizdo įraše J.Prigožinas įspėja kalinius, kad šis karas nepanašus į tai, kas vyko Čečėnijoje ar kur kitur, o žuvusių ir sužalotų – daugiau negu Stalingrade per Antrąjį pasaulinį karą.​

 

„Pirma nuodėmė – tai dezertyravimas: niekas nepasiduoda, niekas neatsitraukia. Per apmokymus jums bus duotos granatos, kurias turėsite turėti su savimi. Antra nuodėmė – alkoholis ir narkotikai, ir trečia nuodėmė – tai plėšikavimas, įskaitant seksualinius santykius su vietinėmis moterimis, flora, fauna, vyrais ar visais kitais.

Jauniausias amžius, nuo kurio būsite priimami, – 22 metai, jei esate jaunesnis, reikalingas popierėlis iš artimiausių giminių, kad jie nėra prieš. Maksimalus amžius, kurio sulaukę gali būti priimami, 50 metų. Tačiau gali būti išimčių atsižvelgiant į sugebėjimus ir fizinę formą“, – skelbia J.Prigožinas.

 

Priklausomybės problemų turintys asmenys gali prisijungti, tačiau jiems bus taikoma papildoma stebėsena, įskaitant galimą melo detektoriaus testą, kad būtų nustatytas jų „stabilumas“, sako jis.

 

J.Prigožinas priduria, kad lytinius nusikaltimus padarę asmenys taip pat gali prisijungti, tačiau jiems bus taikoma papildoma kontrolė.

Jis neslepia, kad prieš tai į karą pasiuntė 40 kalinių iš Sankt Peterburgo, kurie buvo recidyvistai ir kalėjo už sunkius nusikaltimus.

„Mes įdėmiai tikrinsime tuos, kurie sėdi už žmogžudystes ir seksualinius nusikaltimus, tačiau suprantame, kad būna gyvenime klaidų“, – kalbos pabaigoje, įspėdamas apie poligrafo testą ir biografijos bei bylos patikrinimus, perspėja J.Prigožinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(9)
(-5)

Komentarai ()