[Žinios trumpai] Paskelbta baisi tiesa apie situaciją išlaisvintame Iziumo mieste  ()

Mieste nėra nei elektros, nei vandens, nei dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išlaisvinus Iziumo miestą Charkivo srityje, tapo žinoma naujų faktų apie Rusijos užpuolikų žiaurumus.

Iziumo mero pavaduotojas Vladimiras Matsokinas kanalo FREEDOM eteryje kalbėjo apie įsibrovėlių nusikaltimus ir situaciją išlaisvintame mieste.

„Negaliu įvertinti aukų skaičiaus (tarp civilių), tai gali būti daugiau ar mažiau nei tūkstantis žmonių, bet pasakysiu, kad iš Iziumo sklinda labai nerimą kelianti informacija apie tai, kad masinės kapavietės jau buvo rastos mūsų šalyje, rasti žuvusių žmonių kūnai... Mes jau žinome šių žmonių vardus, jau žinome aplinkybes... Mes žinome apie kalėjimus, žinome istorijas iš ten, kaip žmonės pabėgo, kai įžengė ginkluotosios pajėgos... Žinome, kad šiuose kalėjimuose moterys buvo kankinamos elektros srove, patyrė neįtikėtinų išbandymų ir patyčių", – pažymėjo jis.

„Tos istorijos, kurias girdėjome, tie žiaurumai... gyvūnai taip nesielgia", – pridūrė V. Matsokinas.

 

Anot jo, dabar humanitarinė padėtis Iziume yra labai sunki, sunaikinta iki 75% miesto, nėra vandens, elektros, dujų, gatvės nusėtas pavojingomis minomis.

„Šiandien  Iziume nesaugu. Miestas labai užminuotas. Rusai prieš išvykdami apibarstė miestą „žiedlapiais“, o tai labai pavojinga pravažiuojant ir keliaujant. Todėl rekomenduočiau žmonėms neskubėti grįžti", - pasakė V. Matsokinas.

Išlaisvintame Charkivo srities kaime ukrainiečiai rado žmonių kūnus su kankinimo žymėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: