V. Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją: ką tai reiškia? (Video)  (17)

Šiandien Rusijoje paskelbta dalinė mobilizacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-21 V. Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją: ką tai reiškia? (Video)  (17)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Rusijoje paskelbta dalinė mobilizacija. Tai paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Anot jo, dekretas jau pasirašytas. Mobilizacijos veikla prasidės šiandien, rugsėjo 21 d.

„Bus kalbama apie būtinus, neatidėliotinus žingsnius ginant Rusijos suverenitetą, saugumą ir teritorinį vientisumą, apie mūsų tautiečių noro ir valios palaikymą patiems lemti savo ateitį ir apie agresyvią dalies Vakarų elito politiką, kuris iš visų jėgų stengiasi išlaikyti savo dominavimą ir tam bando blokuoti, užgniaužti bet kokius suverenius nepriklausomus vystymosi centrus, kad ir toliau grubiai primestų savo valią kitoms šalims ir tautoms, sodintų jų pseudovertybes“, – sakė valstybės vadovas.

Į karo tarnybą bus šaukiami tik šiuo metu rezerve esantys Rusijos piliečiai, o ypač tie, kurie tarnavo šalies ginkluotųjų pajėgų gretose, turi tam tikrų karinių specialybių ir atitinkamos patirties.

Pašauktieji į karo tarnybą prieš siunčiant į dalinius, atsižvelgiant į specialiosios karinės operacijos patirtį, be jokios abejonės, papildomai išklausys karinį mokymą. Mobilizacijos metu pašauktieji į karo tarnybą gaus sutartinių karių statusą ir visas išmokas, rašo Rusijos žiniasklaida.

 

V. Putino kreipimasis turėjo nuskambėti antradienio vakarą, tačiau kelis kartus tikslinus laiką, jis atidėtas iki trečiadienio ryto. V. Putino kalba nuskambėjo 9 val. ryto Lietuvos laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(29)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (17)