Ukrainai gresia dar du „referendumai“: skelbiama apie savanorių batalionus  ()

Kreipimasis surengti pseudoreferendumą buvo išsiųstas „administracijos vadovui“ Jevgenijui Balickiui. Tuo tarpu V. Zelenskis pažadėjo „išspręsti Rusijos klausimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotame Melitopolyje prokremliškas visuomeninis judėjimas „Mes kartu su Rusija“ kreipėsi į vadinamąjį Zaporižios srities vadovą Jevgenijų Balickį su prašymu surengti pseudoreferendumą dėl regiono prisijungimo prie Rusijos Federacijos. Tai pranešė Rusijos agentūra TASS, remdamasi „karine-civiline administracija“.

Antradienį, rugsėjo 20 d., Melitopolyje įsibrovėliai surengė „Zaporižios srities gyventojų kongresą“, kuriame visuomeninis judėjimas „Mes kartu su Rusija“ išsiuntė kreipimąsi regiono „valdžioms“.

„Rezoliucija buvo priimta. Visi balsavo „už“, – „administracijos“ atstovus cituoja žurnalistai.

„Esame viešo Zaporižios srities piliečių suvažiavimo dalyviai, kreipiamės į regiono vadovą... su reikalavimu nedelsiant surengti referendumą mūsų regiono prisijungimo prie Rusijos Federacijos klausimu... Prašome nustatyti datą“, – sakoma kreipimesi.

Savo ruožtu Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas pareiškimų bangą apie pasirengimą „referendumams“ laikinai okupuotose teritorijose pavadino „nesėkmingu Kremliaus šantažu“.

„Taip atrodo pralaimėjimo baimė. Priešas bijo, primityviai manipuliuoja. Ukraina išspręs Rusijos klausimą. Grėsmę galima pašalinti tik jėga“, – savo „Telegram“ kanale rašė Prezidentūros vadovas.

 

Vadinamasis Chersono srities okupacinės administracijos vadovas Volodymyras Saldo sakė, kad regiono „autoritetai“ priėmė savarankišką sprendimą parengti ir surengti „referendumą dėl Chersono srities įstojimo į Rusijos Federaciją“. Kartu jis išreiškė viltį, kad Kremlius pripažins pseudoreferendumo rezultatus. Apie tai buvo pranešta jo kanale „Telegram“.

Vaizdo žinutėje kolaborantas pabrėžė, kad toks sprendimas buvo priimtas Chersono srities „visuomeninei tarybai“ inicijavus „plebiscitą“.

Anot okupantų kolaboranto, pseudoreferendumo surengimas esą užtikrins saugumą Chersono srityje, taip pat atvers „naujų galimybių grįžti į taikų gyvenimą“.

 

„Esu tikras, kad Rusijos Federacijos vadovybė priims referendumo rezultatus ir Chersono sritis taps Rusijos dalimi ir pasidarys visateisiu vienos valstybės subjektu“, – pridūrė V. Saldo.

Jis išreiškė viltį, kad po „plebiscito“ Kremlius šį sprendimą kuo greičiau įformins teisiškai.

Kolaborantas įsitikinęs, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taps okupuoto Ukrainos regiono „saugumo ir klestėjimo garantu“.

V. Saldo taip pat sakė, kad okupuotame regione bus kuriami savanorių batalionai, kurie dalyvaus „specialiojoje operacijoje“ Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(15)
(-13)

Komentarai ()