[Žinios trumpai] Karo ekspertas atsakė, ar įmanoma numušti branduolinę raketą  (21)

Karo ekspertas Aleksandras Musienko atvirai pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės numušti priešo branduolines raketas, jei tik jos atskris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į tai, kad masinio naikinimo ginklų panaudojimo grėsmė kasdien didėja, „Naujienų fabriko“ vedėjas paklausė Aleksandro Musienko, kiek yra realu numušti branduolinę raketą, jei Rusijos Federacija nuspręstų ją paleisti į Ukrainą.

Aleksandro Musienko interviu „Naujienų fabrikui“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

„Galima numušti priešraketinės gynybos sistemos pagalba. Čia yra du klausimai: ar nukritusi branduolinė galvutė detonuoja, nes branduolinė galvutė ne visada detonuoja. Branduolinio užtaiso esmė yra ta, kad ji turi pataikyti į taikinį ir tai yra dvigubas detonacijos laipsnis“, – sakė Karinių teisės tyrimų centro vadovas.

Aleksandras Musienko išsakė informaciją apie tai, kas bus, jei branduolinė taktinė raketa bus numušta ore, palygindamas tai su pasekmėmis, kurios kiltų, jei tai nebus padaryta ir ji pataikys į taikinį: „Bet net jei tai yra balistinė raketa, kuri paprastai gali detonuoti didesniame nei 20 km aukštyje, tada pasekmės nuo to gali būti daug mažesnės ir mažiau kenksmingos nei tada, kai tokia kovinė galvutė detonuoja kur nors ant žemės ar kokioje nors gyvenvietėje. Ir, žinoma, ją galima numušti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(137)
(10)
(127)

Komentarai (21)