JAV perduoda Ukrainai naujausią superginklą „Titan“ – monstras su dirbtiniu intelektu  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus „Titano“ kompleksus: kaip jie nugalės Rusijos smogiančius UAV?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ketina suteikti Ukrainai pagalbą už 1,1 mlrd. dolerių. Iš esmės tai bus naujausi ginklai, įskaitant karines dronų sistemas „Titan“, rašo apnews.com.

Ukrainos gynėjams bus tiekiama 18 HIMARS raketų sistemų, joms skirta amunicija, taip pat 12 sistemų „Titan“, kurios naudojamos atremti atakas ir žvalgybinius bepiločius orlaivius.

Pareigūnai teigė, kad HIMARS ir kitos panašios sistemos pastarosiomis savaitėmis suvaidino pagrindinį vaidmenį Ukrainos kovose. O rusai naudoja Irane pagamintus dronus, kad smogtų Ukrainos pajėgoms, o tai rodo poreikį turėti daugiau sistemų, skirtų kovoti su šia grėsme.

„Titan“ multisensorines sistemas kuria amerikiečių kompanija „BlueHalo“. Įrenginys aprūpintas mašininio mokymosi algoritmais ir veikia dirbtinio intelekto pagrindu. Tai suteikia jam galimybę atpažinti nepilotuojamus orlaivius tiesiog ore jų skrydžio metu. Įrenginys, nustatęs drono tipą, „nusprendžia“, kokią taktiką naudoti, kad jį išvestų iš rikiuotės. Beje, jis gali susidoroti ir su būriu dronų – net miesto sąlygomis.

 

„Titan“ sugeba skenuoti oro erdvę 3 km spinduliu, o priešo droną gali „pagauti“, jei jis yra 1,5 km atstumu. Įrenginys turi antenas, valdymo bloką, bet gali veikti ir neprisijungus operatoriui. Jį labai lengva prižiūrėti ir eksploatuoti. Jį parengti darbui užtrunka tik 5 minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(2)
(230)

Komentarai (1)