[Žinios trumpai] „Pusė Buriatijos pabėgo, dabar imami seneliai, neįgalieji, onkologiniai ligoniai - absoliučiai visi“ (Video)  (1)

Neįgalieji vežimėliuose, be galūnių ir aklieji, onkologiniai ligoniai, seneliai: šaukimus į armiją gauna visi be išimties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui paskelbus apie „dalinę“ mobilizaciją, Rusijos karinio amžiaus vyrai atsakė į tai išvykimu iš šalies. Tikslių duomenų, kiek iš šalies išvyko dezertyrų, nėra. Tačiau, kaip praneša žiniasklaida, per kelias dienas, nuo rugsėjo 21 dienos, iš Rusijos išvyko beveik 300 tūkst. vyrų.

Reaguodami į tai, karo komisarai nusprendė išduoti šaukimus visiems, kuriuos tik galėjo rasti savo bazėse: šaukimus gavo neįgalieji vežimėliuose, be galūnių ir aklieji, onkologiniai ligoniai ir pan.

Perimto telefoninio pokalbio, tarp rusų okupanto ir jo artimųjų, metu, paaiškėjo, kad Buriatija nebenori siųsti žmonių į karą Ukrainoje.

 

„Dabar visus išveža. Pusė eis į „valymą“, pusė eis pas jus“, – sako mergina okupantui.

Anot jos, šaukimas buvo įteiktas net netarnavusiam jos pažįstamam. Okupantas nustebo ir nepatikėjo tuo, bet ji patikino, kad Rusijos Federacijos valdžia savivaliauja:

„Visus traukia iš rajonų. Jau išvežami seneliai, kuriems 60-65 metų. Na, pusė mūsų jau išvyko iš Buriatijos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)