Ukraina laukia įspūdingos dovanos iš Rusijos: skelbiama apie naujutėlaičius 2022 m. šarvuočius „Vystrel“ (Foto)  ()

Kovos modulis „Spica“ Rusijos Federacijoje buvo pradėtas gaminti tik 2022 m. Pagrindinis jo ginklas yra 30 mm 2A42 pabūklas ir automatinis granatsvaidis AG-30.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-04 Ukraina laukia įspūdingos dovanos iš Rusijos: skelbiama apie naujutėlaičius 2022 m. šarvuočius „Vystrel“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainai perduoda naują įrangą – KamAZ-43269 „Vystrel“ su koviniu moduliu BM-30D. Tai praneša „Informacinio pasipriešinimo“ analitikas Aleksandras Kovalenko.

Nuotraukoje pavaizduotas Rusijos technikos traukinys, važiuojantis į Ukrainą. RF ginkluotosios pajėgos dislokuoja lengvuosius šarvuočius BPM97 „Vystrel“ su koviniu moduliu BM-30D „Spica“.

„Jau maniau, kad nebus naujų išskirtinių trofėjų, bet ne, greitai visko bus! Faktas yra tas, kad BM „Spica" Rusijos Federacijoje masiškai gaminama nuo 2022 m. pavasario“, – rašo A. Kovalenko.

„Spica“ serijinė produkcija vykdoma nuo 2022 m. gegužės mėn. Jį gamina Centrinis tyrimų institutas „Burevestnik“, kuris yra „Uralvagonzavod” dalis.

Koviniame modulyje yra 30 mm 2A42 automatinis pabūklas, 7,62 mm kulkosvaidis PKTM ir automatinis granatsvaidis AG-30. Ugnies kontrolė vykdoma taikiklio dėka su televizijos ir terminio vaizdo kameromis bei lazeriniu tolimačiu.

Ekspertai pažymi, jog „Vystrel“ (kairėje) yra panašus į sovietinį BTR-40.

Lengvasis šarvuotas automobilis „Vystrel“ yra Baumano Maskvos valstybinio technikos universiteto kūrinys. Mašina skirta įvairiems naudojimo atvejams – nuo ​​greitosios pagalbos iki MANPADS transporto priemonės. Maksimalus automobilio greitis yra 90 km/h greitkelyje, o kreiserinis nuotolis yra 1100 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()