Skelbiami šokiruojantys skaičiai, kiek rusų jau pabėgo iš šalies vos per 2 savaites  (4)

Diktatoriaus Vladimiro Putino dekretas dėl mobilizacijos sukėlė vieną masiškiausių ir sparčiausių emigracijos bangų Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per dvi savaites šalį paliko apie 1 mln. žmonių.

Šia informacija pasidalijo „Forbes“, remdamasis šaltiniais Kremliuje.

„Beveik 1 milijonas žmonių paliko Rusiją nuo mobilizacijos pradžios“, – „Forbes“ sakė šaltinis, susipažinęs su Kremliaus skaičiavimais.

Masinis bėgimas iš šalies prasidėjo rugsėjo 21 d., kai V. Putinas oficialiai pranešė apie dalinės mobilizacijos pradžią.

Svarbu, kad į Rusijos kariuomenę planuojamų pašaukti vyrų skaičių įslaptino Kremlius. Jis informavo Rusijos visuomenę, kad kalba tik apie 300 000 žmonių. Tačiau, pasak įtakingų šaltinių, tikrasis skaičius viršija 1 mln. žmonių.

Yra žinoma, kad dauguma rusų pabėgo nuo mobilizacijos į Kazachstaną (apie 200 tūkst. žmonių). Taip pat Rusijos Federacijos vyrai emigracijai dažniausiai rinkosi Gruziją (69 tūkst.), Suomiją (65 tūkst.), Mongoliją (5 tūkst.) ir Kirgiziją (3,5 tūkst.). Į Armėniją ir Turkiją jie aktyviai nevyko, tačiau skaičiai vis dar nežinomi.

 

Svarbu tai, kad Kremlius nesutrukdė masiniam rusų išvykimui iš šalies. Tai tikriausiai yra apgalvota taktika. Taip Rusijos valdžia atsikratė visuomenės dalies likučių, galinčių šalyje sukelti protestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai (4)