[Žinios trumpai] Putinas smogė viskuo, ką turėjo: skelbiama, kokia ginkluote ir iš kur buvo vykdoma Ukrainos miestų ataka  (1)

Spalio 10 dienos rytą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas davė nurodymą atakuoti Ukrainos miestus iš visų pusių įvairių tipų raketomis, ypač iš Juodosios ir Kaspijos jūrų regiono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-11 [Žinios trumpai] Putinas smogė viskuo, ką turėjo: skelbiama, kokia ginkluote ir iš kur buvo vykdoma Ukrainos miestų ataka  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė.

Rusijos ginkluotosios pajėgos iš Kaspijos jūros teritorijos paleido strategines sparnuotąsias raketas X-101 IR X-555, naudodamos 11 raketas nešančius strateginius bombonešius Tu-95 ir Tu-160. Tuo tarpu iš Juodojoje jūroje esančių laivų buvo paleistos sparnuotosios raketos „Kalibr“.

Be to, Rusija iš įvairių krypčių apšaudė naudodama operatyvines-taktines raketų sistemas „Iskander“. Priešas taip pat naudojo S-300 ir ROSV Tornado-S žemė-oras raketų sistemas.

Oro gynybos pajėgos, bendradarbiaudamos su sausumos pajėgų oro gynybos daliniais, numušė apie 45 raketas. Be to, priešlėktuvinė gynyba sunaikino 9 iš 12 bepiločių lėktuvų-kamikadzių „Shahed-136“.

Pietų operatyvinė vadovybė pranešė, jog į Ukrainą viso buvo nukreipta apie 40 „Kalibr“. Juodojoje jūroje Rusijos ginkluotosios pajėgos išvedė šešis laivus, įskaitant du povandeninius laivus. Pasak Ukrainos pajėgų, raketų smūgiai ir dronų kamikadzių atakos gali būti vykdomos iš jūros, oro ir sausumos.

 

Spalio 10 dieną rytą Rusija puolė Kyjivą, Charkivą, Lvivą, Dniprą ir kitas apgyvendintas vietoves. Visų pirma puolimai buvo nukreipti prieš energetikos infrastruktūrą, todėl sutriko elektros energijos, vandens ir ryšių tiekimas.

Tuo tarpu Moldovos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad virš šalies teritorijos praskriejo trys raketos. Po to Kišiniovas išsikvietė Rusijos ambasadorių ir pareikalavo pasiaiškinti dėl Rusijos kariuomenės veiksmų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(15)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: