[Žinios trumpai] Blogos žinios: paviešino Irano atsakymą Rusijai dėl naujausių dronų ir balistinių raketų  ()

Vietoj dronų, galinčių pataikyti į taikinius iki 2000 km atstumu, Kremlius iš Teherano gaus raketas „Fateh-110" ir „Zolfaghar".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-19 [Žinios trumpai] Blogos žinios: paviešino Irano atsakymą Rusijai dėl naujausių dronų ir balistinių raketų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjį Iranas atmetė Rusijos prezidento Vladimiro Putino prašymą tiekti RF šiuolaikinius ilgojo veikimo nuotolio atakos dronus „Arash-2". Tai pranešė „Reuters", remdamasi trimis Irano pareigūnais.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą apie atsisakymo priežastis, vienas iš pašnekovų įvardijo keletą, tarp jų ir „kai kurias technines problemas".

„Be to, Irano vadai buvo susirūpinę, kad jei Rusija naudos šį droną Ukrainoje, amerikiečiai galėtų gauti prieigą prie mūsų technologijų", – buvo cituojamas vienas iš pareigūnų.

Tuo pat metu Teheranas sutiko aprūpinti Rusijos kariuomenę „žemė-žemė" raketomis „Fateh-110" ir „Zolfaghar", kurios gali pataikyti į taikinius atitinkamai 300–700 km atstumu, rašo agentūra. Be to, Irano pusė Maskvai padovanos naują bepiločių orlaivių partiją. Tikimasi, kad ji bus pristatyta per artimiausias 10 dienų, sakė šaltinis.

 

Savo ruožtu Irano diplomatas komentuodamas padėtį „Reuters" atmetė Vakarų kaltinimus pažeidus 2015 metų Saugumo Tarybos rezoliuciją 2231, ribojančią daugelio ginklų, įskaitant bepiločius orlaivius, eksportą iki 2023 metų pabaigos.

„Kur jie (dronai-kamikadzės) naudojami, nėra pardavėjo reikalas. Mes nepasirenkame Ukrainos pusės, kaip tai daro Vakarai. Mes norime užbaigti krizę diplomatijos pagalba", – sakė diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(120)
(-111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: