[Žinios trumpai] Skelbiamas neįtikėtinas incidentas: Rusijos naikintuvas Su-27 paleido raketą link JK žvalgybinio lėktuvo, pastarasis grįžo lydimas naikintuvų Typhoon  (1)

Rusijos Federacija atsakė, kad tai „techninis gedimas“, tačiau Didžioji Britanija dabar yra pasirengusi prireikus „perimti“ Rusijos lėktuvus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-20 [Žinios trumpai] Skelbiamas neįtikėtinas incidentas: Rusijos naikintuvas Su-27 paleido raketą link JK žvalgybinio lėktuvo, pastarasis grįžo lydimas naikintuvų Typhoon  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as per parlamento sesiją pranešė apie itin „grėsmingą incidentą“, įvykusį rugsėjo 29 dieną danguje virš neutralių Juodosios jūros vandenų.

Karališkųjų oro pajėgų radijo žvalgybos lėktuvas RC-135W „Rivet Joint“ vykdė įprastą patruliavimą, kai buvo perimtas dviejų rusiškų Su-27. Naikintuvai skrido arti britų lėktuvo, kai vienas iš jų paleido raketą link RC-135, kuri praskriejo pro neginkluotą Karališkųjų oro pajėgų patrulinį lėktuvą. Apie tai praneša BBC.

Po to, britų patruliavimas virš Juodosios jūros buvo sustabdytas, o vėliau atnaujintas. Šiuo metu teritorijoje jau patruliuoja britų žvalgybiniai lėktuvai, lydimi naikintuvų Typhoon.

 

Wallace'o teigimu, šis incidentas nėra laikomas Rusijos ginkluotųjų pajėgų „tyčiniu karo Ukrainoje eskalavimu“.

Spalio 10 dieną buvo gautas atsakymas iš Rusijos pusės, kuriame pranešta, kad atlikus tyrimą nustatyta, kad Rusijos lėktuvui buvo „techninis gedimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(37)
(-27)

Komentarai (1)