Karas Ukrainoje nueis į antrą planą: Kremlius sugalvojo tikrą „armagedoną“ Europoje - skelbiama, ką jau daro Kaliningradas  (3)

Praėjusiais metais V. Putinas, padedamas A. Lukašenkos, jau surengė migracijos krizę pasienyje su Lenkija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 Karas Ukrainoje nueis į antrą planą: Kremlius sugalvojo tikrą „armagedoną“ Europoje - skelbiama, ką jau daro Kaliningradas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo spalio 1 d. Kaliningrado oro uostas yra pasiekiamas skrydžiams iš visų pasaulio šalių ir veikia Atviro Dangaus režimu. Pasak ekspertų, tai gali būti laikoma Rusijos Federacijos pasirengimu Sirijos pabėgėlių perkėlimui į ES šalis. Apie tai rašo BILD.

Šiuo metu Kaliningrade galėtų leistis aviakompanijos iš „draugiškų šalių“, tokių kaip Sirija, Turkija, Baltarusija.

Analitikai priminė, kad prieš metus A. Lukašenka, turėdamas tikslą destabilizuoti ES, per Lenkijos sieną gabeno pabėgėlius iš Artimųjų Rytų.

Pasak Lenkijos strategijos ir ateities instituto eksperto Mareko Budzičiaus, „Rusija ruošia daugybę priemonių, kurias gali panaudoti prieš Europos Sąjungą“.

 

„Pirmas žingsnis – raketų teroras prieš Ukrainos piliečius, siekiant pradėti naują migracijos bangą iš Ukrainos į Lenkiją. Jei pavyks tuo pačiu metu inicijuoti antrąją bangą iš Kaliningrado į Lenkiją, Rusija gali padidinti šį spaudimą“, – mano ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(60)
(-34)

Komentarai (3)