[Žinios trumpai] Šoigu ėmėsi naujo Rusijos plano: Pentagonas skelbia, kas vyko užkulisiuose  ()

Pentagono vadovas Lloydas Austinas šią savaitę antrą kartą telefonu kalbėjosi su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 23 dieną Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu inicijavo keletą pokalbių telefonu su Vakarų kolegomis. Tarp tų, kuriems skambino Rusijos ministras, buvo Jungtinių Valstijų gynybos sekretorius Lloydas Austinas. JAV Gynybos departamento spaudos tarnyba pranešė, kad viena iš pokalbių temų buvo karas Ukrainoje.

„Austinas atmetė bet kokius Rusijos bandymus eskaluoti situaciją ir patvirtino tęstinio bendravimo svarbą neteisėto ir nepagrįsto Rusijos karo prieš Ukrainą fone“, – sakoma JAV gynybos departamento pranešime. Kitos pokalbio detalės nebuvo atskleistos.

Šoigu skambino ir kitų Vakarų šalių gynybos ministrams. Nors yra manančių, kad jis bandė surasti atsitraukimo kelių, greičiausiai jis tik ruošė dirvą tolesnėms rusų provokacijoms. Šiuo metu Rusijoje itin pabrėžiama „nešvarios bombos“ tema - valstybinė žiniasklaida ir net ministerijų vadovai teigia, kad Ukraina gali panaudoti bombą, kuri tam tikrą teritoriją užteršia radioaktyviomis medžiagomis. Baiminamasi, kad šios temos kartojimas yra Rusijos pasiruošimas netikros vėliavos operacijoms, kuriomis būtų siekiama pateisinti didesnį jėgos ar net masinių ginklų naudojimą prieš Kyjivą. Jei toks nerimas yra pagrįstas, Šoigu skambučiai tėra to plano dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()