[Žinios trumpai] Kilo didžiulis skandalas: skelbiama, kad per Rusijos valstybinę televiziją kalbėjo „slaptas Ukrainos agentas“  ()

Rusijos politiko Sergejaus Markovo teigimu, propagandistas A. Krasovskis artimiausiu metu bus Vakaruose arba Ukrainoje, ir saugomas specialiųjų tarnybų. Jis niekada nepaneigė savo žodžių apie vaikų nužudymą, tik vadino juos neskoningais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politikos studijų instituto generalinis direktorius Sergejus Markovas sakė, kad RT vadovo Antono Krasovskio pastarieji pareiškimai apie ukrainiečių vaikus buvo padaryti vadovaujantis Ukrainos ar JAV žvalgybos agentūrų nurodymais ir artimiausiu metu jis bus kur nors Vakaruose arba Ukrainoje ir saugomas žvalgybos agentūros. S. Markovas šiuos pareiškimus pavadino genocidu. Apie tai buvo pranešta jo „Telegram" kanale.

„Buvęs vyriausiasis politinis strategas A. Krasovskis per valstybinę Rusijos televiziją išsakė siaubingas kruvinas genocido idėjas prieš Ukrainos vaikus", – rašė S. Markovas ir pridūrė, kad, jo nuomone, šie pareiškimai buvo padaryti kaip tik tada, kai JAV ir Kijevas turėjo įtikinti visus, kad Rusija Ukrainoje rengia branduolinį smūgį.

Kitą dieną RT laidoje vedėjas Antonas Krasovskis kalbėjosi su mokslinės fantastikos rašytoju Sergejumi Lukjanenko, kuris prisiminė, kad vaikystėje buvo gydomas nuo astmos kurortiniame Solotvyno kaime, Užkarpatės regione.

Rašytojas prisiminė, kad gulėjo ligoninėje, o pokalbiuose su vietiniais vaikais pasakojo, jog Ukrainos žemes užėmė SSRS.

 

A. Krasovskis po tokių žodžių pasakė, kad šie vaikai turėjo būti nuskandinti upėje. S. Lukjanenko priekaištavo pašnekovui, aiškindamas, kad būtų apsiribojęs plakimu ir perauklėjimu, tačiau A. Krasovskis nenurimo ir pasiūlė sudeginti vaikus jų namuose.

S. Markovas atkreipė dėmesį į tai, kad vėlesniame atsiprašyme propagandistas teigė, kad pažemino savo bendražygius ir įmonę.

„Jis niekada nepaneigė savo žodžių apie vaikų žudymą. Pagrindinis dalykas, anot jo, buvo tai, kad apie vaikus buvo pasakyta neskoningai. Neskanu. Turėjo būti skanu, ar kaip?" - rašė S. Markovas ir pridūrė,  kad siaubingi A. Krasovskio žodžiai nebuvo atsitiktiniai.

 

Po A. Krasovskio pareiškimų Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba paragino uždrausti RT visose šalyse. D. Kuleba propagandisto žodžius pavadino agresyviu genocido kurstymu, kuris neturi nieko bendra su žodžio laisve. „Laikas uždrausti RT visame pasaulyje!" - sakė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(6)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: