Ukrainos pulkininkas paskelbė blogiausią scenarijų prie Kachovkos: pavojus kyla visai Europai, bus antrasis Černobylis  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas išsakė blogiausią scenarijų, sunaikinus Kachovkos užtvanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis perspėjo apie Kachovkos užtvankos susprogdinimo pasekmes: „Turėsime nešvarią „bombą“.

Įsibrovėliai grasina susprogdinti Kachovkos hidroelektrinę ir taip užtvindyti apylinkes. Tokios įvykių raidos tikimybės nereikėtų pamiršti, mano karo ekspertas Romanas Svitanas ir aiškina, kokias pasekmes tai sukeltų.

Romano Svitano interviu „Naujienų fabrikui“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Karo ekspertas perspėjo ukrainiečius, kad blogiausia, kas įmanoma po Kachovkos užtvankos sunaikinimo tai Zaporižios atominės elektrinės reaktorių sustabdymas dėl aušinimo trūkumo.

„Jei šis vandens kiekis bus pakankamai nuleistas, tai Zaporižios atominė elektrinė liks be aušinimo. Jau dabar kyla klausimų dėl pačios elektrinės veikimo: bent jau nebus galima jos eksploatuoti. Ne tai, kad tuoj sprogs, nes tikrai visi strypai bus nuleisti, reaktoriai užges, bet eksploatuoti nebebus galima“, – savo nuomonę apie galimas Kachovkos užtvankos sunaikinimo pasekmes išsakė Romanas Svitanas.

 

Tada karo ekspertas prie to, kas pasakyta, pridūrė: „Čia yra didelė problema. Ji skirta Zaporižios atominės elektrinės darbui. O jei bus kažkokia avarinė situacija, tai turėsime „nešvarią bombą“.

Iš to, ką anksčiau pasakė Ukrainos karininkas, tampa aišku, kad baisiausia, kas gali nutikti sprogus Kachovkos hidroelektrinei, yra ne šalia esančių teritorijų užtvindymas, o rizika sukelti antrąjį Černobylį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(16)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: