[Žinios trumpai] Paaiškėjo nauja informacija: sudaužyta mažiausiai 60 „kadyroviečių“ iš elitinio „Neftepolk“ dalinio, skelbiamas video  ()

Ukrainos gynėjai sunaikino „kadyroviečių“ būstinę, buvusią Kairų kaime Chersono srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 24 d., vėlų vakarą, Ukrainos artilerija surengė tikslią ataką prieš elitinį dalinį „Neftepolk“. Iš pradžių buvo rašoma, kad likviduota mažiausiai 40 žmonių, dar apie 60 sužeista. Tačiau jau aišku, kad žuvusiųjų greičiausiai buvo daugiau, informuoja „Ukraina 365“.

Kanalas, remdamasis žurnalisto Andrijaus Caplienkos duomenimis, praneša, kad po griuvėsiais yra užpuolikų iš „Neftepolk“ dalinio kūnai. Vietos gyventojai ginklu buvo atvaryti išardyti pastato, kuriame buvo „kadyroviečių“ būstinė.

Pirmąją dieną buvo rasti apie 40 „kadiroviečių“, o antrąją – dar apie 30. Iš viso Ukrainos ginkluotosios pajėgos į koncertą su Kobzonu išsiuntė per 60 įsibrovėlių. Okupantai apkaltino vietos gyventojus, kad jie padėjo Ukrainos artileristams koreguoti apšaudymą.

 

„Neftepolk“ dalinys buvo sukurtas dalyvaujant asmeniškai Kadyrovui. Pagrindinė užduotis – padėti Rusijos Čečėnijos gvardijai apsaugoti naftos perdirbimo pramonės įrenginius.

Iš viso buvo suformuoti du tokie daliniai, kiekviename kurių – apie 2000 žmonių. Atranka labai griežta, nes pirmenybė teikiama karštuosiuose taškuose jau buvusiems čečėnams. Dalinys priima vyrus nuo 18 iki 50 metų.

(99)
(2)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: