[Žinios trumpai] Grandiozinė sėkmė: Donbase numuštas sraigtasparnis Mi-8, pilnas Rusijos armijos karininkų - skelbiama kiek žuvusių ir išgyvenusių (Video)  ()

54-osios motorizuotosios šaulių brigados priešlėktuvinių raketų bataliono kariškiai Donbase sunaikino rusišką Mi-8.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-01 [Žinios trumpai] Grandiozinė sėkmė: Donbase numuštas sraigtasparnis Mi-8, pilnas Rusijos armijos karininkų - skelbiama kiek žuvusių ir išgyvenusių (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 31 d., Bachmuto rajone iš MANPADS buvo numuštas rusų sraigtasparnis Mi-8. Rusijos propaganda iš karto pranešė, kad tai tariamai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnis, nepaisant to, kad jame buvo aiškiai matoma žvaigždė ir Rusijos kariuomenės identifikavimo ženklai.

Vėliau Rusijos pusei kilo įtarimų, ji patikslino, kad švęsti dar anksti. Ir netrukus viešuose įsibrovėlių puslapiuose pasirodė „tragedijos“ patvirtinimas ir pasirodė daugiau įdomios informacijos apie tai, kas buvo šiame sraigtasparnyje.

Paaiškėjo, kad šis sraigtasparnis į karą gabeno išėjusius į pensiją karininkus, kuriuos „Wagner“ PMC specialiai pasamdė vadovauti nuteistiesiems ir kitiems samdiniams, užverbuotiems įmonės įkūrėjo Prigožino. Dėl to rusai patyrė labai skaudžių personalo nuostolių.

Propagandistų teigimu, sraigtasparnyje buvo 18 žmonių, išgyveno tik vienas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(433)
(6)
(427)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: