[Žinios trumpai] JT pateikė įdomią informaciją apie Krymo puolimą - paaiškėjo, kad Maskva ir vėl meluoja  ()

JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams Martinas Griffithsas sakė, kad joks civilinis laivas, gabenantis grūdus per grūdų koridorių, negali būti susijęs su Rusijos karo laivų ataka, kaip teigia Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Griffithsas tai pasakė pirmadienį per JT Saugumo Tarybos posėdį, praneša Censor.NET.

„Koridorius yra tik linija žemėlapyje: kai iniciatyvoje dalyvaujančių laivų nėra rajone, Koridorius neturi ypatingo statuso. Jis neteikia nei priedangos, nei apsaugos puolimo ar gynybinėms karinėms operacijoms. Tai ne skydas, ne uždengta, ne apribota zona“, – aiškino Griffithsas.

Komentuodamas klausimą dėl Ukrainos galimo civilinio laivo panaudojimo kaip priedangos atakai prieš Rusijos laivyną, JT atstovas pabrėžė: „Spalio 29-osios naktį, kai įvyko minėta ataka, koridoriuje nebuvo jokio civilinio laivo. Ir joks civilinis laivas nepranešė apie šį incidentą savaitgalį“.

Griffithsas pabrėžė esąs pasirengęs apsvarstyti įrodymus, susijusius su Rusijos pretenzijomis. Tiesiog tų įrodymų nėra. Panašu, kad šiuos kaltinimus Rusija sukūrė norėdama nuo savų pridengti negebėjimą apginti savo karo laivų („negalime apsiginti, nes puola iš civilių laivų“) ir vėl kelti šantažą dėl grūdų eksporto iš Ukrainos.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: