Tai bus katastrofa Putinui: jau skelbiama apie 1939 m. Suomijos karo košmarą Ukrainoje  ()

Rusijos karių Ukrainoje laukia siaubinga žiema: sušalę lavonai ir ligos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kareiviai gali susidurti su itin sunkiomis sąlygomis, panašiomis į tas, su kuriomis susidūrė sovietų armija per invaziją į Suomiją 1939 m.

Apie tai praneša „The Sun“.

Tada Raudonosios armijos karių kūnai gulėjo sniege, kariai sustingo apkasuose, užgeso tankų varikliai.

Žiemą Ukrainoje oro temperatūra gali nukristi iki -31°C, vidutinė temperatūra -8°C, dieną gali iškristi iki pusės metro kritulių. Žiema Ukrainoje yra daug švelnesnė, palyginti su kai kuriais tos pačios Rusijos regionais, tačiau vis tiek prastai aprūpintiems, nepakankamai parengtiems kariams žiemos karas gali būti gana sunkus.

„Šaltomis sąlygomis jūs ne tik lėčiau judate, bet ir mąstote lėčiau, todėl didėja tikimybė, kad daliniai išsiskirstys ir pabėgs“, – sakė buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas.

Nepaisant to, kad ukrainiečių laukia tos pačios oro sąlygos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atrodo labiau aprūpintos ir labiau motyvuotos, palyginti su Rusijos kariuomene, į kurią daugelis buvo mobilizuoti tik neseniai.

Artėjanti žiema Putinui gali būti tamsiausias karo laikotarpis.

Hodgesas mano, kad Rusijos vadovybė tiesiog nori iškeisti „kūnus į laiką“ ir patikrinti Vakarų ryžto, remiant ukrainiečius, stiprumą bei užtęsti karą.

 

Didžiosios Britanijos kariuomenės pulkininkas Richardas Kempas taip pat mano, kad Rusijos karius gali ištikti krizė, tačiau pažymi, kad tokiomis oro sąlygomis bus sunku visiems.

Anot jo, prie visų sunkumų prisidės šalti orai, dėl kurių Rusijos pradėtas karas virs išgyvenimo pratybomis.

„Rusų naujokai atvyks į frontą prastai aprūpinti, be žieminių drabužių. Jie atsidurs vandens užlietuose apkasuose. Vienas dalykas, kai tu laimi, bet jei jau pralaimi, psichologinis poveikis bus baisus“, – sakė generolas ir pridūrė, kad nereikia pamiršti, jog daugelis rusų atsidūrė kare prieš savo valią.

Ligos protrūkiai

 

Generolas Hodgesas paaiškino, kad tai ne tik peršalimas, bet ir galimos Rusijos kariuomenės ligos. Anot jo, jis matė nuotraukas su rusų pozicijomis, kurios buvo visiškai netvarkingos, nešvarios ir panašios į „rytą po roko koncerto“.

„Kalbama ne apie tvarką, o apie būtinų dalykų atlikimą, pavyzdžiui, atliekų išmetimą, – aiškino generolas leitenantas. – Neapmokytų karių atveju bus dar sunkiau. Jų laukia ne tik šaltis ir drėgmė, bet ir ligos“, – sakė Hodgesas, prisimindamas Krymo karą, per kurį, pasak istorikų, nuo ligų žuvo keturis kartus daugiau nei nuo sužalojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: