Rusija grasina smogti Ukrainai su naujais ginklais „Aist“, „Binokl“ ir „Shershenj“: kas apie juos žinoma  (1)

Nuo gruodžio mėnesio kūrėjai pažadėjo išleisti 10 dronų per mėnesį, kuriuos RF ginkluotosios pajėgos panaudos prieš ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kompanija „Съемка с воздуха“ žada 2022 metais pradėti serijinį karinių dronų „Аист“ (liet. gandras), „Шершень“ (liet. širšė) ir „Бинокль“ (liet. žiūronai) surinkimą.

Operacijų direktorius Timuras Mehdijevas „Aeronet 2035“ parodoje agentūrai TASS papasakojo detales.

Anot jo, bendrovė daugiausia dėmesio skyrė įrenginių, kuriuos Rusijos ginkluotosios pajėgos gali panaudoti kare prieš Ukrainą, kūrimui. Inžinieriai jau sukūrė kelis konvertoplanus, keturkopterį ir žvalgybinį droną.

Prietaisai, bendradarbiaujant su teisėsaugos institucijomis, išlaikė reikiamus karinius-techninius bandymus ir gavo atitinkamų komisijų pritarimą. Iki gruodžio pabaigos kompanija nori pradėti gaminti dešimt naujų dronų per mėnesį ir toliau didinti gamybos apimtis.

„Gandras“ – tai konvertoplanas su vertikalia kilimo ir tūpimo sistema, aprūpintas radiolokacine stotimi. Jis gali aptikti karinės technikos sankaupą, nustatyti jos vietą ir perduoti duomenis kariuomenei, kuri gali smogti į taikinį.

 

„Širšė“ yra daugiafunkcis kovinis dronas, galintis atlikti žvalgybą, perduoti signalus ir smogti. Jis pakelia iki 5 kg sveriančią amuniciją.

„Žiūronai“ yra nedidelis žvalgybinis dronas su termovizoriumi. Tokia optika leidžia jam bet kuriuo paros metu susekti priešo darbo jėgą ir įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)

Komentarai (1)