[Žinios trumpai] Prancūzija patvirtino labai galingą rezoliuciją: bus kuriamas spec. tribunolas dėl Rusijos (Foto)  ()

Prancūzijos Nacionalinė Asamblėja priėmė „labai galingą“ rezoliuciją, kurioje pritarta specialaus tribunolo sukūrimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos Nacionalinė Asamblėja – žemieji parlamento rūmai – priėmė „labai galingą“ rezoliuciją, palaikydama Ukrainą, ir pritarė specialaus tribunolo, skirto Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir jo artimiesiems, sukūrimui karo nusikaltimų Ukrainoje klausimais.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos delegacijos PACE vadovė Maria Mezenceva, rezoliucija griežčiausiai smerkia grubų, nepagrįstą ir neteisėtą Rusijos Federacijos išpuolį prieš Ukrainos žmones bei agresijos nusikaltimą prieš Ukrainą.

Rezoliucijoje Europos Sąjunga raginama remti Tarptautinį baudžiamąjį teismą jo darbe, tiriant bet kokius galimus karo nusikaltimus ar nusikaltimus žmoniškumui, įvykdytus Ukrainos teritorijoje nuo pat agresijos pradžios.

 

„Tokių nusikaltimų vykdytojai, pasibaigus konfliktui, gali būti teisiami Tarptautiniame baudžiamajame teisme arba  specialiame tribunole“, – rezoliucijos turinį paaiškino Mezenceva.

Pasak jos, Prancūzijos parlamentarai taip pat sveikino priimtą šalies vyriausybės sprendimą siųsti Prancūzijos nacionalinės žandarmerijos tyrėjus į Iziumą, Charkivo sritį, ir ragino toliau rinkti karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui įrodymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()