[Žinios trumpai] Baltarusijoje pavojingi įvykiai: „nebeleidžiama vyrams išvykti iš šalies, Kremlius pradeda mobilizaciją"  (1)

Pasak britų pulkininko, Baltarusija atsiuntė amunicijos Rusijos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos kariuomenės pulkininkas, karo ekspertas Glenas Grantas sakė, kad Baltarusijoje prasidėjo mobilizacija.

„Kremlius iš tikrųjų Baltarusijoje vykdo tam tikros formos mobilizacijos ar išankstinio mobilizavimo mokymus. Dabar jie ten visus kontroliuoja. Visi vyrai turi būti registruoti, o kiekvieną bandantį išvykti iš šalies bandoma sustabdyti. Norinčiųjų Baltarusijoje nėra tiek daug. Daugelis į frontą išėjusių rusų nėra užgrūdinti mūšiuose, tai naujokai. Viskas, ką galima atvežti iš Rusijos - tai dar daugiau mobilizuotųjų. Bus dar vienas mūšis, tik mėtys patrankų mėsą prieš Ukrainą. Nematau koordinuoto didelio mūšio perspektyvų", – televizijos kanalo „Espresso" eteryje pažymėjo G. Grantas.

Pasak karo eksperto, Baltarusija siuntė į Rusiją amuniciją ir įrangą, vargu ar ši amunicija ir technika sugrįš atgal. Daug kas jau sunaikinta ir panaudota, ypač amunicija.

 

„Logistinė erdvė už baltarusių yra silpna, ir tai nėra garantijos, kad būtent ši logistinė erdvė suteiktų jiems reikiamų galių. Jie gali pulti, o tai bus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problema dėl karių skaičiaus. Vietos per kurias jie gali atakuoti gana siauros ir jas galima gerai apsaugoti. Kyjive yra daug daugiau kovojusių žmonių ir skirtingai nei baltarusiams, tai jiems bus ne pirmas mūšis. Tokia situacija gali kelti problemų, bet tai kiekybės, o ne kokybės problemos. Nors kiekybė, kaip žinome, turi savo galią", – pabrėžė G. Grantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(6)
(28)

Komentarai (1)