Rusija Ukrainoje smogs su super retu „arktiniu“ ginklu - sukurtas ypatingoms sąlygoms (Video)  ()

Mašina buvo sukurta dirbti arktinėmis sąlygomis, tačiau dėl resursų trūkumo okupantai jas perkėlė į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija Ukrainoje dislokavo retą priešlėktuvinių raketų sistemos „Tor-M2DT“ versiją. Apie tai pranešė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos televizijos kanalas „Zvezda“.

Automobilis jau pažymėtas raidės „V“ simboliu. Sistema sukurta remiantis „Ishimbai“ transporto mašinų gamybos gamykloje pagaminto visureigio DT-30PM-T1 važiuokle. Rusijos Federacija tvirtina, kad priešlėktuvinis kompleksas gali smogti į taikinius radioelektroninio karo sąlygomis.

 

Kaip rašo „Defense-Blog“, kompleksas buvo pramintas „arktiniu“, nes buvo sukurtas ypač atšiauriam klimatui. „Tor-2M“ versija pirmą kartą buvo parodyta 2017 m. Pirmoji partija Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms perduota 2018 m.

 

Sistema yra specialiai sukurta naudoti Arkties regione iki -50 °C temperatūroje, remiantis vikšrinio visureigio DT-30PM važiuokle ir gali aptikti daugiau nei 40 oro taikinių iki 12 km atstumu ir iki 10 km aukštyje.

Taip pat pabrėžiama, kad tai ne pirmas kartas, kai Rusijos Federacija yra priversta perkelti šią techniką į Ukrainą, nes trūksta tinkamų eksploatuoti transporto priemonių. Viso masto invazijos metu ginkluotosios pajėgos sunaikino mažiausiai vieną DT-30.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(31)
(-18)

Komentarai ()