[Žinios trumpai] Rusijoje baisūs įvykiai: paleidimui visiškai paruošta tarpžemyninė balistinė raketa, skelbiamas video (Video)  (1)

Britų žurnalistai pažymėjo, kad Vladimiras Putinas Rusijos raketinių pajėgų dieną surengė „šou" su naujos balistinės raketos paruošimu, siekdamas įbauginti Vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 14 d. Rusijos žiniasklaida parodė kadrus, kaip tarpžemyninė balistinė raketa „Yars" buvo įkelta į paleidimo šachtą. „New York Post“ žurnalistų teigimu, pasirengimo „Yars" paleidimui demonstravimas rodo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar kartą patvirtino  savo branduolinę grėsmę Vakarams.

Anot „mk.ru", balistinė raketa su branduoline galvute buvo sumontuota šachtoje ir parengta naudoti Kozelsko mieste, Kalugos srityje, į pietvakarius nuo Maskvos. Raketos montavimas buvo atliekamas keletą valandų specialiu transportavimo ir krovimo agregatu, procesas buvo filmuojamas.

Šalies agresorės gynybos ministerija nurodė, kad „Yars" ICBM įrengimas buvo atliktas Rusijos Federacijos strateginių raketų pajėgų dienos išvakarėse. Anot raketų padalinio „Kozel" vado Aleksejaus Sokolovo, raketa buvo „paruošta kovinei prievolei per numatytą laiką".

 

„Yars" instaliacijos demonstravimo proga „Daily Mail" rašo, jog šių metų spalio pabaigoje V. Putinas asmeniškai stebėjo panašios raketos paleidimą per strategines pratybas, kurios buvo vykdomos su užuomina imituoti smūgį į Vakarus, didelės įtampos, susijusios su invazija į Ukrainą, metu.

O dabartinis „Yars" įrengimas yra dar viena Rusijos Federacijos branduolinės galios „vitrina", kurios tikslas – įbauginti Vakarų šalis, pažymi britų žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(39)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)