Skelbiama, kiek iš tikro „Patriot“ sistemų gaus Ukraina  ()

Ukraina iš Jungtinių Valstijų gaus vieną oro gynybos sistemų „Patriot“ bateriją, kurią sudaro vadavietė ir radarų sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaida pranešė, kad Vašingtonas netrukus oficialiai paskelbs, ko Kyjivas siekė daugelį mėnesių: oro gynybos „Patriot" sistemos, skirtos apsaugoti dangų nuo Rusijos raketų, ypač balistinių raketų, perdavimą. „Associated Press" žurnalistai praneša, kad grupė Ukrainos karių jau treniruojasi Grafenvero mokymo centre Bavarijoje (Vokietija), rašo „Ukraina 365".

Gali būti, kad oro gynybos sistemos perdavimas įvyks iki 2022 metų pabaigos. Trys JAV pareigūnai sakė, kad Baltieji rūmai turėtų paskelbti apie jos pristatymą ketvirtadienį, gruodžio 15 d. „Patriot" bus paimta iš vieno iš Pentagono sandėlių, o po to bus pristatyta į Europą.

Baltųjų rūmų ir Pentagono vadovai ne kartą yra pareiškę, kad Ukrainos aprūpinimas papildomomis oro gynybos sistemomis yra prioritetas, o „Patriot" klausimas jau kurį laiką buvo svarstomas. Pasak pareigūnų, artėjant žiemai ir didėjant Rusijos civilinės infrastruktūros bombardavimui, šis klausimas tapo dar svarbesnis. Anksčiau JAV pareigūnai atsisakė tiekti ginklus Ukrainai, nes tai gali būti vertinama kaip eskalacija, kuri išprovokuotų Maskvos atsaką.  

 

„Patriot" taip pat reikalauja apmokymo, todėl buvo susirūpinta, jog jos veikimui prireiks JAV karių. J. Bidenas kategoriškai atsisakė siųsti JAV karinius dalinius į Ukrainą. Amerika planuoja išsiųsti vieną „Patriot" bateriją. Sunkvežimiuose „Patriot" baterijoje yra iki aštuonių paleidimo įrenginių, kurių kiekvienas gali gabenti po keturias raketas. Visai sistemai, kurią sudaro radaras, valdymo stotis, kompiuteriai ir generatoriai, paprastai reikia apie 90 karių, kad ją eksploatuotų, tačiau, pasak kariuomenės, pakanka vos trijų karių sistemos veikimui užtikrinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()