Viduryje Europos naujas karo monstras – už pusę milijardo dolerių perka tiesiog įspūdingą kiekį CAESAR haubicų  ()

Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą skatina čekus paspartinti savo kariuomenės modernizavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. gruodžio 14 d. Čekijos gynybos ministerija ir Prancūzijos bendrovė „Nexter Systems“ pasirašė modifikuotą sutarties versiją dėl CAESAR savaeigių artilerijos įrenginių tiekimo.

Pagal šią sutartį Čekijos Respublikos ginkluotosios pajėgos nori užsakyti 62 tokius savaeigius pabūklus, o ne 52, kaip buvo numatyta ankstesnėje sutarties versijoje. Bendra užsakymo vertė išauga 77 mln. USD arba iki 437 mln. USD. Apie tai rašo portalas „Defense Brief“.

Ankstesnė sutartis tarp Čekijos ir Prancūzijos dėl savaeigių ginklų CAESAR tiekimo buvo pasirašyta 2021 m. rugsėjį, numatant 52 savaeigės artilerijos vienetus. Gamybos ir pristatymo laikotarpis išliko nepakitęs – iki 2026 m. Persiginklavimas CAESAR  haubicomis leis Čekijos armijai nurašyti visą savo savaeigę artileriją „Dana“, likusią dar nuo „Varšuvos pakto“ laikų (48 vienetai 2021 m. pabaigoje).

Čekijos gynybos ministerija pabrėžia, kad padidinti prancūzų „Nexter Systems“ užsakymą iki 62 savaeigių pabūklų CAESAR paskatino grėsmės, kylančios Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą fone ir atitinkamai Prahos noras paspartinti savo kariuomenės modernizavimo procesą.

 

2022 metų rugsėjį Prancūzijos gynybos ministras François Lecorneau pareiškė, kad Prancūzijos gynybos pramonė turėtų sumažinti CAESAR gamybos ciklą nuo 30 iki 24 mėnesių, kad atitiktų šalies gynybos pajėgumus.

Bet panašu, kad prancūzams teks paspartinti savaeigių ginklų CAESAR gamybos ciklą ir tam, kad patenkintų eksporto sutarčių eilę. Kadangi, pavyzdžiui, Lietuva jau nori iš Prancūzijos įsigyti 18 savaeigių artilerijos įrenginių CAESAR „Mark II“, oficiali sutartis turėtų būti pasirašyta artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()