Rusijos laivyną papildė naujas raketinis laivas „Grad“: kas apie jį žinoma? (Foto, Video)  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija pažymėjo, kad laivas „Grad“ tapo dešimtuoju iš dvylikos projekto „Buyan-M“ laivų, naudojamų apšaudant Ukrainos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 29 d., ketvirtadienį, Rusijos Federacijos Baltijos kariniam jūrų laivynui buvo perduotas projekto „Buyan-M“ mažasis raketinis laivas „Grad“.

Apie tai pranešė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

 

„Mažasis raketinis laivas „Grad“ sėkmingai baigė bandymus ir pateko į Baltijos laivyno raketinių laivų rikiuotę“, – rašoma ministerijos „Telegram“ puslapyje.

 

Pranešama, kad laivas yra sparnuotųjų raketų „Kalibr“ ir „Onyx“ nešėjas. Pasak Rusijos gynybos ministerijos, „Buyan-M“ serijos laivai dalyvavo raketų atakose Ukrainos ir Sirijos teritorijoje.

„Mažasis raketinis laivas „Grad“ yra dešimtasis iš dvylikos projekto „Buyan-M“ laivų. Šio projekto laivai įrodė savo efektyvumą tiek specialioje karinėje operacijoje, tiek sprendžiant kovines misijas Sirijos Arabų Respublikoje“, – pažymi ministerijos spaudos tarnyba.

Kas žinoma apie naująjį laivą

Mažasis raketinis laivas „Grad“ priklauso projektui 21631 „Buyan-M“. „Grad“ yra ginkluotas raketų sistema „Kalibr“, 100 mm pabūklu A-190, priešlėktuvinių raketų „Igla“ paleidimo įrenginiais „Gibka“ ir priešlėktuvinės artilerijos sistema AK-630-2 „Duet“.

 

75 metrų ilgio ir 11 metrų pločio laivo didžiausias greitis 25 mazgai (46 km/h). Kreiserinis nuotolis – 4023 km, autonomija – 10 dienų. Įgula – 52 žmonės.

Spėjama, kad „Grad“ veiks kaip Baltijos laivyno dalis. 2023 metais galimas laivo perkėlimas į Rusijos Federacijos karinį jūrų laivyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(18)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()