„Aš turiu svajonę“: Rusijos maniakas, nužudęs 81 žmogų, veržiasi į karą Ukrainoje (Video)  ()

Michailas Popkovas, pravardžiuojamas Angarsko maniaku, nori būti lygtinai paleistas, nes jo karinė specialybė neva gali būti paklausi kare su Ukraina. Šiuo metu jis atlieka bausmę iki gyvos galvos už 81 žmogaus nužudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serijinis žudikas Michailas Popkovas, Rusijos Federacijoje žinomas kaip Angarsko maniakas, svajoja atvykti į Ukrainą ir dalyvauti karo veiksmuose. Apie tai rašo Rusijos žiniasklaida „Vesti Irkutsk“.

Popkovas šiuo metu atlieka bausmę. Tyrimo metu nustatyta, kad jis atėmė 81 žmogaus gyvybę, teismas vyrą pripažino kaltu dėl šių nusikaltimų.

Tačiau dabar Angarsko maniakas nori būti lygtinai paleistas, nes teigiama, kad jo karinė specialybė gali būti paklausi karo zonoje Ukrainoje.

„Turiu svajonę – patekti į kariuomenę. Sutikčiau, ko gero, net negalvodamas“, – sakė Popkovas, užsiminęs, kad norėtų prisijungti prie „Vagnerio“ samdinių, į kurį verbuoja jo įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas daugiausia kalinius, žadėdamas jiems lygtinį paleidimą.

 

Angarsko maniakas taip pat išreiškė nuogąstavimus, kad jam gali būti nepasiūlyta dalyvauti karo veiksmuose prieš Ukrainą. Vyro teigimu, jo įgūdžiai, susiję su radijo elektronika, jau gali būti pasenę ir tapti nereikšmingi.

Kas yra Angarsko maniakas

Popkovas nusikaltimus įvykdė 1992–2010 metais Irkutsko srityje.

Vyriškis buvo Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos jaunesnysis seržantas ir prieš išeidamas iš policijos (tuomet milicijos) 1998 metais kai kuriuos nusikaltimus įvykdė vilkėdamas policininko uniformą tarnybiniame automobilyje.

 

Dauguma Popkovo aukų žmogžudystės metu buvo 19–28 metų amžiaus. Viena auka buvo 15 metų, dar keturios – nuo ​​35 iki 40 metų. Be to, „Angaro maniakas“ prieš nužudydamas savo aukas išprievartavo.

Popkovas buvo sulaikytas 2012 metais Vladivostoke (RF). Pirmą kartą kalėti iki gyvos galvos vyras buvo nuteistas 2015 m., o antrą kartą – 2018 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()