Vaizdai lyg po atominės bombos sprogimo – skelbiamas šiurpus video kas liko iš Ukrainos miesto Marjinkos (Video)  (5)

Nušluotas nuo žemės paviršiaus Marjinkos miestas Donecko srityje, kuriame vis dar laikosi Ukrainos pajėgos, jau beveik dešimtmetį buvo mūšio laukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronas skraido virš sustingusių belapių medžių, plačių žemės plotų, kur anksčiau stovėjo pastatai, ir likusių konstrukcijų griuvėsių, kurių daugelis vis dar rūksta, bent vienas aktyviai dega. Sugriovimo mastai atrodo lyg po atominės bombos sprogimo.

Ryškios scenos užfiksuotos drono vaizdo įraše, paskelbtame „Telegram“ ir transliuotame „Sky News“ iš Marjinkos miesto Donecko srityje. Ten vis dar laikosi Ukrainos gynėjai.

Bepiločio orlaivio vaizdo įraše ir panašiame, kurį dieną anksčiau paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „StratCom“ kanalas, matomi sunaikinti kadaise klestėjusio priemiesčio griuvėsiai 24 km į pietvakarius nuo Donecko miesto, regiono sostinės. Anksčiau čia gyveno apie 10 000 gyventojų.

 

Nors niokojimų mastai dramatiškai sustiprėjo nuo to laiko, kai Rusija vasarį pradėjo visapusišką invaziją, Marjinka jau beveik dešimtmetį yra mūšio laukas kaip pagrindinis Ukrainos ir prorusiškų separatistų pajėgų taikinys nuo tada, kai Rusija pirmą kartą įsiveržė į Ukrainą 2014 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)