Gali būti, kad Rusijoje pradedama antroji mobilizacija: skelbiami keisti įvykiai visoje šalyje  ()

Antroji mobilizacijos banga Rusijos Federacijoje bus slapta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antroji mobilizacijos banga Rusijoje, matyt, bus slapta, tai yra be papildomų Gynybos ministerijos pranešimų ir diktatoriaus Putino dekretų (kaip buvo rudenį).

Vasario mėnesiui ruošiamasi surinkti naują „patrankų mėsos“ partiją perdavimui į Ukrainą. Pasiruošimas jau prasidėjo. Išsamia informacija dalijasi „Telegram“ kanalas „We Can Explain“.

Rusijos piliečiai iš kelių miestų, pageidavę likti anonimais, pranešė, kad darbe dalinami mobilizacijos sąrašai. Vieno medicinos instituto darbuotojams buvo pateikti vasario 15 dienos dokumentai.

„Perduodami jie sakė, kad šią kopiją reikia nešiotis su savimi, jei jie būtų pašaukti į kariuomenę gatvėje“, – sakė pašnekovas.

Pasak kito informatoriaus, Sankt Peterburge jo draugas, vasarą kariavęs fronte, iš Karių registracijos ir įdarbinimo biuro darbuotojų gavo dokumentus su kitos savaitės data.

„Pasakė arba keliauji kaip instruktorius, arba vėl į frontą, arba į privačią karinę grupę Krasnodare“, – pridūrė pašnekovas.

Kitas informatorius pasakojo, kad į jo darbą atėjo „mobilizacijos sąrašai iš Karių registracijos ir įdarbinimo tarnybos (šaukimai turėtų būti vėliau), keliems žmonėms, kurie netarnavo“.

„Šeši buvo iškviesti pas direktorių, jie pasakė, kad yra Karių registracijos ir šaukimo tarnybos sąraše, bet bus įtraukti į rezervą. Tiesa, pagal naujas taisykles rezervacijos daromos dviem mėnesiams. Žmonės, žinoma, buvo šokiruoti. Tie, su kuriais kalbėjausi, nėra entuziastingi“, – dalijosi pašnekovas.

 

Nepaprastųjų situacijų ministerijoje dirbantys „Telegram“ kanalo „We Can Explain“ skaitytojai pažymėjo, kad personalo skyriai specialioje paskyroje atnaujina informaciją apie darbuotojus – tuos, kuriems taikoma mobilizacija ir kurie iš jos bus rezervuojami.

Anksčiau šaltiniai keliuose Maskvos, Sankt Peterburgo ir kitų miestų Karių registracijos ir įdarbinimo biuruose teigė, kad darbuotojai ruošiami dideliam darbui sausio-vasario mėnesiais. Tuo pat metu oficialiai paskelbti apie antrąją mobilizacijos bangą neplanuojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(24)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()