Rogozinas skelbia sensaciją – Rusija užgrobė „Starlink“ įrangą ir ką su ja darys (Video)  (4)

Pasak jo, Rusijos kariuomenė taip pat sukūrė savo eksperimentinius analogus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas davė interviu Rusijos žurnalistams, kuriame teigė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos užgrobė iš Ukrainos armijos „Starlink“ sistemas, praneša „RIA Novosti“.

„Kosminės komunikacijos sistemos kariuomenėje yra ypatinga tema. Žinome, kokią žalą mums padarė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudojamos „Starlink“ sistemos. Beje, užgrobėme kelis terminalus – dabar juos turime“, – sakė buvęs „Roskosmos“ vadovas, o dabar vadovaujantis karinių patarėjų grupei Rusijos invazijos į Ukrainą zonoje „Caro vilkai“, teikiančios karinę ir techninę paramą separatistams iš ORDLO.

Be to, Rogozinas pareiškė, kad jo grupės pastangomis esą buvo sukurtas tam tikras „Starlink“ analogas, kuris anksčiau buvo naudojamas civiliniams tikslams, o šiek tiek patobulinus algoritmus dabar naudojamas fronte palei kontaktinę liniją. Tačiau Rogozinas nepateikė jokių detalių, baimindamasis, kad tokią įrangą greitai aptiks.

 

„Pagaminome kelis kompaktiškus tokios technikos komplektus ir jie pristatomi į vieną iš artilerijos brigadų. Dabar daugiau apie šiuos įrenginius nepateiksiu“, – Rusijos žurnalistams sakė Rogozinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(65)
(-64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)