Pabėgęs „Wagner“ vadas papasakojo tiesą, kas būna su tais, kurie nenori kautis  ()

Dezertyras iš „Wagner“ Andrijus Medvedevas kalbėjo apie samdinių žiaurumus: nenorintys kautis buvo sušaudyti okupantų akivaizdoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Wagner“ samdinys, padalinio vadas Andrijus Medvedevas apie tai pasakojo išskirtiniame interviu CNN, informuoja Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

Medvedevas šiuo metu yra Osle, kur, kirtęs Rusijos ir Norvegijos sieną, prašo prieglobsčio.

„Nenorėjusius kariauti jie subūrė ir sušaudė okupantų akivaizdoje“, – pasakojo buvęs „vagnerietis“. Jie buvo palaidoti tiesiog okupantų iškastuose apkasuose.

26 metų Medvedevas anksčiau tarnavo Rusijos kariuomenėje ir savanoriu įstojo į „Wagner“. Tarnavo netoli Bachmuto. Jis tiesiogiai pavaldus karinės grupės įkūrėjams – Dmitrijui Utkinui ir Rusijos oligarchui Jevgenijui Prigožinui.

Prigožiną jis vadina „velniu“. „Jei jis būtų Rusijos didvyris, būtų gavęs ginklą ir bėgęs kartu su kariais“, – mano Medvedevas.

Jis atsisakė komentuoti, ką pats padarė kariaudamas Ukrainoje.

Anot jo, „Wagner“ trūko taktinio planavimo.

„Tikros taktikos visai nebuvo. Mes tik gaudavome nurodymus, kur yra priešas... Aiškių įsakymų, kaip turime elgtis, nebuvo. Tiesiog planavome, kaip elgsimės, žingsnis po žingsnio. Kas atidengs ugnį, kokių pokyčių turėsime... O kaip bus, kaip seksis – tai mūsų problemos“, – sakė jis.

 

Medvedevas prisipažino matęs, kaip kariai buvo paverčiami patrankų mėsa.

Iš pradžių jis vadovavo dešimčiai vyrų, tačiau pavaldinių padaugėjo, kai prie jų pradėjo prisijungti nuteistieji.

„Negaliu suskaičiuoti, kiek jų buvo. Jie nuolat keitėsi. Lavonai, daugiau kalinių, daugiau lavonų, daugiau kalinių“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad nori pasidalinti savo istorija, kad padėtų Prigožiną ir Putiną patraukti atsakomybėn.

„Anksčiau ar vėliau propaganda Rusijoje nustos veikti, žmonės sukils, ir visi mūsų lyderiai... bus sugauti ir atsiras naujas lyderis.

 

Paklaustas, ar baiminasi, kad jo laukia kito „Wagner“ perbėgėlio Jevgenijaus Nužino likimas, kuris buvo uždaužytas plaktuku, Medvedevas atsakė, kad Nužino mirtis suteikė drąsos išvykti.

Anot jo, „vagnerietis“ sugebėjo pabėgti iš Rusijos, „bent dešimt kartų“ išvengdamas arešto ir Rusijos saugumo pajėgų kulkų. Jis kirto Norvegijos sieną per ežerą, naudodamas baltą kamufliažą.

Prigožinas anksčiau patvirtino, kad Medvedevas tarnavo jo karinėje grupėje, ir sakė, kad jis „turėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už žiaurų elgesį su nuteistaisiais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: