Rusijos ambasada pagrasino ugnimi Europai ir visam pasauliui: „jei tai padarysite, pasekmės bus žiaurios“  (1)

Rusijos ambasada Jungtinėje Karalystėje perspėjo Londoną nesiųsti naikintuvų į Ukrainą ir pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Europos tiesa“.

Ambasada grasinimus išsakė po to, kai paaiškėjo, kad Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas paprašė savo gynybos ministro patikrinti, kokius orlaivius būtų galima suteikti Ukrainai.

Rusijos ambasada pareiškė, kad kovinių lėktuvų tiekimas turės „karinių ir politinių pasekmių Europos žemynui ir visam pasauliui“.

„Norėtume priminti Londonui, kad jei toks scenarijus bus įgyvendintas, kitos eskalacijos aukų skaičius, taip pat jos karinės ir politinės pasekmės Europos žemynui ir visam pasauliui bus Jungtinės Karalystės atsakomybė. Rusija žino, kaip reaguoti į bet kokius nedraugiškus Didžiosios Britanijos veiksmus“, – sakė ambasada.

 

Rusijos diplomatai Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kalbą Vestminsteryje pavadino „teatralizuotu spektakliu“ ir pažymėjo, kad tiek šia kalba, tiek vizitu Londone „siekta parengti Vakarų visuomenę būsimiems sprendimams, kuriais siekiama toliau tenkinti nuolatinius ir vis didėjančius Kyjivo režimo reikalavimus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(97)
(-88)

Komentarai (1)