[ŽT] „Ciniška reikalauti nutraukti ugnį, kai beveik 20% jūsų šalies nėra okupuota“. JAV ambasadorius sumalė Vengriją  ()

JAV ambasadorius Vengrijoje Davidas Pressmanas raginimus Ukrainai nutraukti ugnį, kai dalis šalies yra okupuota, pavadino „ciniškais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Liga“.

„Ciniška reikalauti nutraukti ugnį, kai beveik 20% jūsų šalies nėra okupuota užsienio įsibrovėlių kariuomenės. Ir negalima teigti, kad jei tik būtų buvusios paliaubos, Vladimiras Putinas būtų sėdėjęs prie ugnies ir sutikęs išvesti savo karius, o ne tiesiog apsiginklavęs ir atnaujinęs puolimą“, – sakė JAV ambasadorius.

Diplomatas pažymėjo, kad reikia susirūpinti „ciniškais politiniais bandymais naudoti terminą „taika“ kaip ginklą“.

„Kai girdime politikus, propaguojančius susitaikymą, apsimestinę taiką, būkime konkretūs: tik vienas žmogus gali pasiekti šiandien taikos susitarimą. Jei V. Putinas nustos kovoti, karas baigsis. Jei Ukraina nustos kariauti, Ukrainos neliks“, – sakė D. Pressmanas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad JAV nerimauja dėl Vengrijos pareigūnų, pasinaudojančiais NATO, kad išspręstų „dvišalius klausimus“ tarp Vengrijos ir Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()