„Pasiūlymas, kurio negalima atsisakyti“. Kodėl nutilo kalbos apie branduolinį ginklą Baltarusijoje?  ()

Vladimiras Putinas 2023 metų kovą paskelbė apie savo ketinimą dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje. Tačiau pastaruoju metu nebuvo gauta naujos informacijos apie dislokacijos eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši tema tikriausiai nėra visiškai uždaryta, tačiau buvo svarbus veiksnys, kuris galėjo sustabdyti šį sprendimą. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Pavelas Latuško, Jungtinio pereinamojo laikotarpio kabineto vadovo pavaduotojas ir Baltarusijos Liaudies antikrizinės administracijos vadovas.

Dabar klausimas dėl branduolinių ginklų buvimo vietos yra už informacijos dėmesio zonos.

Latuško prisiminė, kaip Baltarusijos nuolatinis JT atstovas Niujorke Valentinas Rybakovas, buvęs Lukašenkos padėjėjas užsienio politikos srityje, neseniai pareiškė, kad apskritai Baltarusija nebesiruošia įsigyti branduolinio ginklo.

„Šis pranešimas apie taktinių branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijos Respublikoje, visų pirma, yra tik pareiškimas. Praktine prasme nieko dėl to nepadaryta“, - pareiškė Rybakovas.

Pasiūlymas diktatoriams

Pirmiausia abu diktatoriai – Baltarusijos ir Rusijos – padarė pareiškimą apie ketinimą Baltarusijos teritorijoje dislokuoti branduolinį ginklą. Jie aiškiai įrodė, kad šiuo metu visapusiškai ruošiamasi.

„Tačiau kažkas man sako, kad Pekinas ir galbūt Vašingtonas įsitraukė ir pateikė tokį pasiūlymą, kurio nei vienas, nei kitas negalėjo atsisakyti. Todėl ši tema kiek prislopo“,– komentavo baltarusių opozicionierius.

 

Jis teigė, kad Lukašenka labai norėjo turėti branduolinį ginklą ir vis dar tikrai nori, jis dės visas pastangas, kad tai pasiektų.

Baltarusijos diktatorius tai suvokia kaip asmeninio saugumo ir amžino valdymo garantą. Net jei jis nuspręs pereiti į visos Baltarusijos liaudies asamblėjos vadovo postą, kurį jis sugalvojo, išlaikydamas visas vadovavimo galias, jam reikia branduolinių ginklų, kad galėtų apsisaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(15)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()