[ŽT] Baltarusijoje pradedamas „įpėdinio“ scenarijus. Skelbiama, ką daro Lukašenkos sūnus  ()

Lukašenkos sveikata verčia jo aplinką skubiai parengti valdžios perdavimo scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smarkiai pablogėjusi Aleksandro Lukašenkos sveikata verčia jo aplinką skubiai parengti valdžios perdavimo scenarijų. Administracija ruošia medžiagą pirmalaikiams „rinkimams“ ir „visos Baltarusijos liaudies asamblėjos“ sušaukimui. Lukašenka turėtų „savanoriškai“ išeiti į pensiją, bet išlaikyti dalį valdžios savo rankose.

Pasak „Telegram“ kanalo BRIEF, tikėtinas diktatoriaus įpėdinis bus jo vyriausias sūnus Viktoras. Jis jau skubiai išvyko į Pekiną „derinti“ savo kandidatūros. A. Lukašenkos koziris – tėvo valdymo metais jam pavyko užimti KGB pulkininko, specialiųjų pajėgų vado ir Baltarusijos Respublikos prezidento asmeninio gvardiečio pareigas.

Tačiau yra ir kitų kandidatų į Baltarusijos vadovo pareigas. Pasak gandų, buvęs Baltarusijos administracijos vadovas ir prokuroras Viktoras Šeimanas ir Viktoras Lukašenka planavo prezidentu paskirti ministrą pirmininką Romaną Golovčenką. Kita Lukašenkos aplinkos dalis – lažinasi dėl Natalijos Kočanovos. Gali būti, kad Michailas Miasnikovičius taps kompromisine figūra.

 

Be to, Kremliaus saugumo pareigūnų būrys primygtinai reikalauja į Baltarusiją įvežti ribotą KSSO kontingentą, kai perduodama valdžia. Skelbiama, kad Minską atvyko Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Patruševas, FSB vadovas Bortnikovas ir užsienio žvalgybos vadovas Naryškinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(30)
(-26)

Komentarai ()