Taika pagal Vengriją. Vyriausybė parodė vaizdo įrašą su Ukrainos žemėlapiu be Krymo  (1)

Vengrijos vyriausybė parodė vaizdo įrašą, kuriame raginama siekti taikos su Ukrainos žemėlapiu be Krymo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-04 Taika pagal Vengriją. Vyriausybė parodė vaizdo įrašą su Ukrainos žemėlapiu be Krymo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos vyriausybė paskelbė vaizdo įrašą, kuriame raginama kuo greičiau nutraukti ugnį Ukrainoje. Jame rodomas žemėlapis, kuriame Krymas pažymėtas kaip Rusijos dalis.

Vaizdo įrašas Vengrijos vyriausybės „YouTube“ kanale pasirodė dar gegužės 30 d., tačiau žurnalistai jį pastebėjo tik dabar (šiuo metu jis nepasiekiamas). 

„Atėjo laikas taikai! Dešimtys tūkstančių vaikų tapo našlaičiais, šimtai tūkstančių namų buvo sugriauti, daugiau kaip dešimt milijonų žmonių buvo priversti palikti savo namus, tačiau karas tęsiasi ir lengvai gali virsti pasauliniu karu. Užteks karo, tik paliaubos gali nutraukti naikinimą, tik taikos derybos gali išgelbėti gyvybes. Atėjo laikas taikai“, - sakoma vaizdo įraše.

 

Tekstą lydi vaikų ir moterų bei sugriautų Ukrainos miestų vaizdai. Užsimenant apie galimybę karui virsti pasauliniu konfliktu, ekrane rodomas iškraipytas Ukrainos žemėlapis, į kurį neįtraukta Krymo teritorija. Oficialiai Vengrija nepripažino Rusijos įvykdytos pusiasalio aneksijos kaip teisėtos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: