Pavojinga žinia. Rusija pradeda šantažuoti Vakarus (Video)  ()

Rusijoje vyksta didžiulis konfliktas tarp karinės-politinės vadovybės. Ji atsidūrė visiškos panikos būsenoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 Pavojinga žinia. Rusija pradeda šantažuoti Vakarus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi okupantai ėmėsi ciniško Kachovkos hidroelektrinės griovimo. Pasak rusų publicisto Andrejaus Piontkovskio, pagrindinis motyvas buvo paniška kontrpuolimo baimė. Apie tai jis papasakojo „24 kanalui“.

Rusijos kariai norėjo atimti iš Ukrainos karinės-politinės vadovybės vieną iš galimybių – kirsti Dnieprą ir toliau pulti Chersono kryptimi. Dabar, deja, tai neįmanoma.

„Karinis efektas palyginti mažas, ši galimybė nebuvo pagrindinė. Deja, Dniepro kirtimas be oro paramos, kurią Ukraina gaus vos po kelių mėnesių... Vargu ar tai buvo pagrindinė priežastis“, – sako publicistas.

A. Piontkovskis mano, kad tokiu būdu rusai ir toliau šantažuoja Vakarus. Jiems svarbu parodyti, kad yra šaunūs ir apdairūs, todėl gali nesunkiai susprogdinti hidroelektrinę ar dar ką nors. Nenuostabu, kad iškart iškilo galimos avarijos ZAE grėsmė.

 

Tai yra nuolatinis šantažas. Pavyzdžiui, jei nesielgsite taip, kaip dabar užtvindėte Kyjivą (su visokiais taikiais pasiūlymais dėl paliaubų, kad Vladimiras Putinas galėtų išlaikyti dalį Ukrainos teritorijos ir pateikti ją savo žmonėms kaip garbingą laimikį), tada darysime viską,  bet ką“, – aiškino A. Piontkovskis.

Vienu metu kilo ir panika, ir šantažo ataka. Būtent toks įvykių derinys yra įmanomas psichologiniu požiūriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(16)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: