[ŽT] Netikėta žinia. Rusija išsiuntė Ukrainos belaisvius į Vengriją  ()

Vengrijos vicepremjeras Zsoltas Semjénas patvirtino informaciją, kad Rusija Vengrijai perdavė 11 Ukrainos karo belaisvių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-09 [ŽT] Netikėta žinia. Rusija išsiuntė Ukrainos belaisvius į Vengriją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Interfax-Ukraine“ praneša, kad Semjénas patvirtino anksčiau pasirodžiusią informaciją, kad Rusija Ukrainoje sulaikytus karo belaisvius perdavė Vengrijai. Tai, žinoma, yra nepriimtina - Rusija karo belaisvius gali grąžinti tik Ukrainai per mainus. Tačiau dabar argumentuojama tuo, kad tie 11 belaisvių buvo etniniai vengrai, kurie kovėsi už Ukrainą.

„Karo belaisvių perkėlimas niekaip nebuvo derinamas su Ukraina, jo tikslingumas aiškinamas karių „pakarpatine kilme“. Svarbu suprasti, kad visi šie kariai yra Ukrainos piliečiai, todėl jų perkėlimas į kokią nors trečiąją šalį be Ukrainos sutikimo ir tiesioginio dalyvavimo yra neįmanomas“, – Vengrijos puslapis ATV cituoja neįvardintą Ukrainos šaltinį.

Semjénas sakė, kad priimti tuos belaisvius buvo „žmogiška ir patriotinė pareiga“. Jis taip pat patvirtino, kad Ukrainos karo belaisvių perkėlimą į Vengriją organizavo Rusijos stačiatikių bažnyčia, kuri pirmoji apie tai paskelbė viešai.

 

Situacija išties neeilinė. Ukraina rusų karo belaisviams suteikia galimybę likti Ukrainoje ir „gyventi normalioje šalyje“. Tačiau Rusijos ir Vengrijos bendradarbiavimas šiuo klausimu yra nepriimtinas, nes Vengrija yra Vakarų tarptautinių struktūrų dalis. Vengrija dažnai kaišo pagalius į ratus, kai svarstomos sankcijos Rusijai ar parama Ukrainai, bet dabar ji dar ir veikia už Ukrainos nugaros.

 

(9)
(37)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: