[ŽT] Tragedija Kramatorske. „Smogė Ukrainos 56-osios brigados vadavietei“ (Video, foto)  ()

Vidury baltos dienos rusai smogė kavinai Kramatorske - įstaigoje buvo daug miesto gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kramatorsko mieste tęsiasi kavinės „RIA Lounge Bar“, į kurią birželio 27 d. smogė okupantai,  griuvėsių valymas. Jau rasti 11 žuvusiųjų kūnai. Tragiška žinia pasidalijo miesto meras Oleksandras Hončarenka.

Deja, tai gali būti ne galutiniai skaičiai, po pastato griuvėsiais gali būti ir daugiau žmonių. Jie ieškomi.

Rusijos kariai vidury baltos dienos užpuolė kavinę Kramatorske, įstaigoje buvo daug miesto gyventojų. Tarp žuvusiųjų yra dvi 14 metų seserys dvynės ir dar viena 17 metų paauglė.

 

Be to, per išpuolį įvairių sužalojimų patyrė daugiau nei 60 kavinės lankytojų, tarp jų – vienerių metų kūdikis.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija patvirtino smūgį Kramatorskui ir nurodė, kad jie tariamai smogė „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 56-osios brigados vadavietei“. Tuo tarpu Z-kanalai tikina, kad smūgio metu ten tariamai vyko karinis korporatyvinis vakarėlis. Šių versijų patvirtinimo nėra. Priešingai, yra daug įrodymų, kad smūgio metu kavinėje buvo aptarnaujami civiliai miesto gyventojai.

 

SBU kontržvalgyba operatyviai sulaikė vyrą, kuris, jų nuomone, koregavo kavinės išpuolį. Ukrainos žvalgybos tarnybos vadovas Vasilijus Maliukas pažymėjo, kad jis yra „reaktyvuotas“ agresorės šalies Gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato (GRU MO) agentas. Išpuolio dieną vyras išsiuntė filmuotą medžiagą, patvirtinančią, kad įstaiga dirba.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(23)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: