Rusai kardinaliai keičia nuomonę. Netikėta žinia, ką žmonės galvoja apie „SVO“  ()

Nauja apklausa parodė, ką rusai šiuo metu mano apie karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antikarinės nuotaikos Rusijoje auga nepaisant stiprios militaristinės propagandos ir represijų. Rusų, kurie „specialiąsias operacijas“ laiko klaida, dalis pasiekė rekordinį lygį.

Тokie buvo Rusijos bendrovės „Russian Field“ atliktos apklausos rezultatai.

Birželio 16-19 d. bendrovė apklausė 1609 skirtingos lyties, amžiaus ir gyvenamosios vietos rusus. Ji domėjosi jų nuomone apie agresiją prieš Ukrainą ir užfiksavo pacifistinių nuotaikų padidėjimą.

Taigi, 35 proc. apklaustųjų teigė, kad atšauktų sprendimą įsiveržti į Ukrainą, jei būtų galima grįžti į praeitį. Tai rekordiškai didelis skaičius. „SVO“ pradžioje tokių respondentų buvo tik 26 proc., 2022 m. gruodį – 33 proc., dabar – 35 proc., t. y. karui tęsiantis rusams jis patinka vis mažiau.

Rodiklis rodo, kad tarp jaunosios kartos rusų (18-24 metų) 57 proc. mano, kad V. Putino „specialioji operacija“ buvo klaida. Kita vertus, vyresnioji karta akivaizdžiai labiau pasiduoda propagandai ir nori, kad agresija tęstųsi.

Pirmą kartą rusų, kurie neatšaukia sprendimo pradėti „SVO“, dalis nukrito žemiau pusės – iki 49 proc. Svarbu tai, kad šį variantą labiausiai palaikė vyresni nei 45 metų vyrai.

 

Apskritai apklausa rodo tam tikrą nelogiškumą rusų mąstyme dėl „specialiosios operacijos“. Taigi 64 proc. rusų yra pasirengę palaikyti V. Putino sprendimą pradėti naują puolimą prieš Kyjivą, bet 72 proc. rusų pritaria taikos sutarties su Kyjivu pasirašymui. Tokią poziciją veikiau galima interpretuoti kaip lojalumo režimui ar baimės jam išraišką, bet ne paramą karui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()