[ŽT] Rusai Ukrainoje pastatė netikėtą konstrukciją. Gali būti smūgis puolimui (Video)  ()

Jau keletą mėnesių Rusija rengė gynybos linijas, Ukrainai vykdant kontrpuolimą pietuose. Daugiasluoksnė gynyba susideda iš kelių minų linijų, prieštankinių griovių, betoninių kliūčių ir apkasų, juosiančių visą fronto liniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis palydoviniais vaizdais, rusai pastatė užtvanką Ukrainos miesto Tokmako pakraštyje, Zaporožės srityje.

Apie tai pranešė „Bellingcat“ spaudos tarnyba, informuoja „Espresso“.

Užtvanka yra Rusijos gynybos linijoje, kuri aplenkia Tokmaką. Po to, kai gegužės pradžioje buvo pastatyta, Tokmačkos upė patvino į rytus nuo miesto ir užliejo šalia esančius laukus.

Padangų pėdsakai rodo, kad užtvanka gali būti naudojama ir kaip perėja. „Planet Labs“ palydovinių vaizdų duomenimis, užtvankos vietos pėdsakai atsirado gegužės 3 d., o Tokmačkos upė buvo užtvenkta gegužės 6 d.

Vandens lygis rytinėje užtvankos pusėje toliau kilo ir birželį.

 

 

Vandens lygio pakėlimas Tokmačkos upėje gali būti tolesnės strategijos, kuria siekiama atitolinti Ukrainos pajėgų veržimąsi, dalis. Visų pirma, tai gali būti tikslas sulaikyti ukrainiečius rytinėse Tokmako apylinkėse tuo atveju, jei Ukraina atakuos netoli miesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(23)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: