[ŽT] Kazachstanas smogė Maskvai. Rusai „lieka ant ledo“  ()

Bankai masiškai blokuoja pavedimus iš Rusijos įmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalių žingsniai pažaboti Rusijos bandymus apeiti sankcijas per trečiąsias šalis jau duoda rezultatų. Pastaruoju metu Kazachstano bankai masiškai blokuoja pavedimus iš Rusijos įmonių. Pastebėtina, kad tai įvyko po to, kai respublikoje apsilankė aukšto rango pareigūnų delegacija iš JAV.

Pirmiausia, kredito organizacijos Kazachstane blokavo mokėjimus rubliais iš Rusijos Federacijos sandorio šalių, o dabar blokuoja ir valiutos pervedimus, rašo „VPost“.

Medžiagoje pažymima, kad Kazachstano bankai smarkiai padidino visų gaunamų ir išeinančių mokėjimų už prekių tiekimą stebėjimą. Kai kuriose kredito įstaigose patikrinimas atliekamas du kartus – vidaus kontrolės skyriaus ir atitikties.

Oficialiuose pranešimuose bankai savo veiksmus aiškina tuo, kad reikia laikytis kovos su pinigų plovimu įstatymų, o neoficialiuose pokalbiuose -  Vakarų kontrolė ir „pozicijų laikymasis“.

 

Šiuo atžvilgiu Rusijos įmonės turi atsiskaityti arba per kazachų partnerius, arba naudoti schemą, kai pavedimas vykdomas per Kirgiziją, kai už prekes apmoka Kirgizijos įmonė, tačiau ši schema kainuoja 5-6% mokėjimo išlaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(6)
(175)

Komentarai ()