[ŽT] „Tai siaubingai sunku. Niekas nežino, ką ir kaip daryti.“ Scholzas skelbia, kas nutiko  ()

Įšaldyto Rusijos Federacijos turto panaudojimas Ukrainai yra nepaprastai sudėtinga užduotis, pirmiausia teisiniu požiūriu. Tačiau Europos Komisija šiuo klausimu dirba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, praneša Censor.NET praneša su nuoroda į „Ukrinform“.

Tai siaubingai sunku. Niekas nežino, ką ir kaip daryti. Pateikėme Europos Komisijai užduotį pagalvoti apie tai ir informuoti mus, kai pasieks kažkokių rezultatų“, – sakė jis.

Jis pažymėjo, kad nėra „brandaus“ pasiūlymo, kaip pakeisti esamą teisinę bazę, daug atvirų klausimų, yra daugybė įvairių „teisinių ir faktinių“ iššūkių, kuriuos reikia atidžiai išnagrinėti ir rasti kelią. Tai nėra lengva ir gali ilgai užtrukti. Partneriai yra pačioje diskusijų dėl finansinių išteklių sutelkimo pradžioje, pridūrė Scholzas.

Tačiau svarbiausia, jo nuomone, kad ES šalys įsipareigojo remti Ukrainą ilgalaikėje perspektyvoje ir nuo šio įsipareigojimo nenukryps. Jis tai pavadino žinute Rusijos prezidentui, kuris, galbūt, tikisi, kad partneriai galiausiai nustos remti Kyjivą.

 

Kaip pranešė „Bloomberg“, Europos Sąjungos vadovai pritarė planui: įšaldyto Rusijos centrinio banko turto pelną panaudoti padėti Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(3)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: