Gali įvykti katastrofiškas karinio elito skilimas. „Jis yra vienas labiausiai gerbiamų karininkų.“  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pažymėjo, kad tokių autoritetingų ginkluotųjų pajėgų veikėjų kaip generolas Sergejus Surovikinas suėmimas sukels Rusijos Federacijos karinio elito skilimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos žvalgyba atkreipė dėmesį į tai, kad po ginkluoto „Wagner“ grupės sukilimo iš viešojo lauko dingo Rusijos kariuomenės lyderiai – Rusijos pajėgų vado pavaduotojas Ukrainoje, kariuomenės generolas Sergejus Surovikinas ir gynybos viceministras generolas pulkininkas Junusas-Bekas Jevkurovas. Tai liepos 5 dieną paskelbė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Ataskaitoje teigiama, kad S. Surovikinas nesirodė viešumoje nuo birželio 24 d., o J. B. Jevkurovas nedalyvavo Rusijos gynybos ministerijos vadovybės televizijos laidoje 2023 m. liepos 3 d.

Įtarimai, kurie galbūt krito ant aukšto rango pareigūnų, rodo, kaip nesėkmingas J. Prigožino sukilimas sustiprino esamas Rusijos nacionalinio saugumo bendruomenės lūžių linijas.

Tuo tarpu kol kas nėra patvirtinimo, kad S. Surovikinas ir J. B. Jevkurovas buvo suimti. Greičiausiai Rusijos valdžia generolus įtaria ryšiais su „vagneriečių“ kuratoriumi Jevgenijumi Prigožinu. S. Surovikino nuo tarnybos Sirijoje 2017 m., o J. B. Jevkurovas pasirodė vaizdo įraše kalbėdamas su J. Prigožinu, kai „Wagner“ užėmė Rostovą prie Dono.

 

„Nors S. Surovikinas Vakaruose daugiausia žinomas dėl savo žiaurios reputacijos, jis yra vienas gerbiamiausių Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyresniųjų karininkų; bet kokios oficialios sankcijos jam gali sukelti skilimą vadovybėje“, – padarė išvadą britų žvalgyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()