Putinas pateikė ultimatumą „Wagner“. Bus „Seda“  ()

„Vagneriečiai“ sutiko su Putino pasiūlymu ir esą „priėmė naują vadą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po nesėkmingo Jevgenijaus Prigožino maišto, Putinas pašalino jį iš „Wagner“ vadovo pareigų. Rusijos diktatorius nori, kad „Wagner“ būriui vadovautų pulkininkas Andrejus Troševas.

Putinas tai paskelbė viename iš susitikimų su „Wagner“ kovotojais. Kol kas nežinoma, kada Troševas „stos į darbą“.

Putinas paskelbė naująjį „vagneriečių“ vadą

Leidinio žurnalistai pranešė, kad pasibaigus Prigožino maištui, birželio 29 dieną, Vladimiras Putinas surengė susitikimą, kuriame dalyvavo Prigožinas ir kelios dešimtys „Wagner“ vyresniųjų karių. Šio susitikimo metu Rusijos diktatorius Putinas „vagneriečiams“ pasakė, kad vienas iš variantų tęsti savo veiklą susitarti kariauti vadovaujant naujam vadui Andrejui Troševui su šaukiniu „Seda“. Leidinys pažymėjo, kad „vagneriečiai“ sutiko su šiuo pasiūlymu ir esą „priėmė naują vadą“.

Kas žinoma apie Troševą

Iš atvirų šaltinių žinoma, kad Andrejus Troševas gimė 1953 metų balandį Leningrado mieste (šiuolaikinis Sankt Peterburgas). Turi karinį išsilavinimą, dalyvavo žinomuose SSRS ir Rusijos konfliktuose: Afganistano kare, Antrajame Čečėnijos kare.

 

Už tarnybą Afganistane Troševas buvo apdovanotas dviem Raudonosios žvaigždės ordinais – Sovietų Sąjungos apdovanojimu už išskirtinius nuopelnus. Už dalyvavimą operacijoje Čečėnijoje jis buvo apdovanotas dviem Drąsos ordinais ir ordino „Už nuopelnus Tėvynei“ II laipsnio medaliu.

„Seda“ taip pat yra buvęs Rusijos vidaus reikalų ministerijos Šiaurės vakarų federalinės apygardos specialiojo greitojo reagavimo padalinio narys. Nuo 2012 m. pulkininkas išėjo į pensiją, tačiau karinę veiklą tęsė privačiose karinėse įmonėse.

Troševas tiesiogiai dalyvavo „Wagner“ karinėse operacijose Sirijoje, ypač Deir ez Zoro regione.

 

Remiantis Europos Sąjungos ir Prancūzijos paskelbtais sankcijų dokumentais, Troševas ėjo „vagneriečių“ operacijų Sirijoje štabo viršininko pareigas.

Nuo 2022 m. birželio JK taikomos sankcijos taip pat nurodo, kad Troševas buvo „Wagner“ generalinis direktorius. Štai kodėl jis rėmė Sirijos režimą, buvo milicijos narys ir represavo civilius gyventojus Sirijoje.

Tarp jo bendražygių yra toks gerai žinomas užpuolikas kaip „Wagner“ įkūrėjas Dmitrijus Utkinas, buvęs Rusijos karinės žvalgybos GRU karininkas. Troševas taip pat siejamas su „vagneriečių vadais“ Aleksandru Kuznecovu ir Andrejumi Bagatovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: