Sensacinga žinia. „Prigožinas nusipirko branduolinių raketų paleidimo kodus. Dėl viso pikto“  (2)

Branduolinio smūgio tikimybė išaugo iki 13 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai asmeninis eksperto Aleksandro Kočetkovo branduolinio smūgio tikimybės įvertinimas.

Iki 2014 metų jis gravitavo prie nulio, po Krymo aneksijos ir Donbaso užėmimo šiek tiek pakilo, bet nežymiai – iki 3 proc. Po plataus masto invazijos jis akivaizdžiai pakilo – iki 10 proc. Tai panašu į pavojų vairuojant išgėrus.

Dabar ši grėsmė, mano nuomone, išaugo iki 13 proc. JAV žvalgyba patvirtino, kad dalis Rusijos taktinių branduolinių ginklų buvo išgabenta į Baltarusiją. Tuo pačiu metu jo kontrolė išlieka Rusijoje.

Bulvių kunigaikštis Aleksandras Lukašenka iškart sušuko, kad Lenkija ir vėl, jau ne vieną kartą, ruošiasi „atakuoti“ jo asmeninį sodą. Tuo tarpu tai labai primena Kremliaus retoriką prieš invaziją į Ukrainą. Aš turiu galvoje, mes tai jau girdėjome.

Tačiau atsirado naujas, gana nenuspėjamas veiksnys – „vagneriečiai“ Baltarusijoje.

Jų ten bus iki 20 tūkst. Jie jau moko baltarusių karius karo mokslų ir visų samdinio darbo privalumų – žudyk, prievartauk, vok, o už tai dar mokami pinigai. Romantika! Tai yra, jie įdarbina naujus narius.

5 tūkstančių „vagneriečių“ būrys vos neužėmė Maskvos. 20 tūkst. samdinių Minską ir visą Baltarusiją užims nesunkiai. Ar tikrai užgrobs ar imituos – atskiras pokalbis, bet svarbu, kad tai bus kartu su branduoliniais ginklais.

Susidarys keista situacija: „lagamino fiureris“ pasakys, kad su samdiniais nebeturi jokio ryšio ir įtakos. Lukašenka taip pat, jei apskritai turės galimybę ką nors pasakyti. Prigožinas patvirtins, kad turi branduolinių ginklų atrakinimo kodus (juos seniai pirko dėl viso pikto) ir gąsdins Ukrainą bei NATO branduolinės raketos smūgiu. Pagąsdinimui gali ir suduoti vieną smūgį.

 

Visi sąmoningi žmonės supras, kad visa tai yra ypatinga Kremliaus operacija. Tačiau pasaulis tai suvoks kitaip. Net ir dabar jis mato, kad tarp Rusijos ir Ukrainos yra kažkoks „nesuprantamas konfliktas“, o ne Rusijos bandymas sugriauti visą pasaulio tvarką.

Kito kelio Putinas nežino

Faktas yra tas, kad Putinas yra čekistas, o čekistų buvusių nebūna. Jis turi čekistišką mąstymą, jam būtinai reikia viską legendomis apibarstyti,paleisti rūką. Jis negali kitaip.

 

Yra dar viena tokiam scenarijui palanki aplinkybė. Prigožinas išgąsdino Putiną iki neįmanomybės, visiems pademonstravo savo valdžios niekšiškumą ir gailestingumą. Tai atleisti neįmanoma, bet „virėjas“ vis dar gyvas. Tai įmanoma tik tuo atveju, kai Putinui jo reikia dėl to, ko niekas nesugeba. O Prigožinas – nuotykių ieškotojas, galintis bet ką.

Galiausiai: tai nėra privalomas scenarijus. Tam tikras branduolinės grėsmės padidėjimas nėra kritinis. Neketinu nieko gąsdinti, bet neatsižvelgti į vykstančius įvykius iš mano pusės būtų neprofesionalu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai (2)