Padėtis kritinė. Lenkijos pasieniečiai prašo kariuomenės pagalbos (Video)  (3)

Situacija pasienyje yra itin sunki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos pasienio tarnybos vadas Tomaszas Praga kreipėsi į Krašto apsaugos ministeriją su prašymu perkelti dar tūkstantį karių prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Apie tai per žiniasklaidos pranešimą pranešė Lenkijos vidaus reikalų viceministras Maciejus Wonsikas.

Jis pažymėjo, kad situacija pasienyje yra itin sunki, o migrantų nelegalaus sienos kirtimo procesą organizuoja Baltarusijos pasienio tarnybos.

„Migracijos spaudimas pasienyje su Baltarusija ir toliau auga. Noriu pabrėžti, kad [migrantų] verbavimas per kontrabandininkus ir specialiąsias tarnybas iš Baltarusijos ir Rusijos, akivaizdu, vyksta daugiau nei 40 šalių, nes jau užfiksavome tiek daug tautybių Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje“, – sakė Wonsikas.

Pasak jo, didžiausias šių metų bandymą kirsti sieną sudarė 93 asmenų grupė, 88 iš jų pasieniečiai sulaikė.

„Į Lenkijos patrulius kasdien mėtomi akmenys, petardos, buteliai ir šakos (nelegalūs imigrantai iš Baltarusijos sienos pusės – UNIAN). Agresija žvėriška. Baltarusijos tarnybos, kurios turėtų saugoti valstybės sieną, virto nusikalstama organizacija, kuri, organizuoja nelegalią migraciją ir iš jos gauna didžiulį pelną Niekas ten nevyksta be Minsko žinios ir sutikimo“, – pridūrė pasienio tarnybos vadas Tomas Praga.

 

Anot jo, nelegalūs migrantai grupuojami pasienio postuose arba prie jų, o Baltarusijos pusei nusprendus, kad tikslinga bandyti nelegaliai kirsti sieną, šie asmenys nuvaromi tiesiai prie pasienio linijos.

„Grupės yra labai agresyvios, veikia organizuotai ir vadovaujasi tik Baltarusijos tarnybomis. Iki šio laiko tai bandė padaryti 19 tūkst. žmonių. Per visus ankstesnius metus jų buvo mažiau nei 16 tūkst. Šių metų liepos mėn. metais pasiektas rekordas, kai į Lenkiją bandė patekti beveik 4000 žmonių“, – pridūrė Praga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(55)
(-23)

Komentarai (3)